Hundvänliga Bornholm

Solskensön i Östersjön

Det är lätt att bli förälskad i Bornholm. Med flera dagliga avgångar från Ystad. är ön både lätt och smidig att nå. Dessutom tar inte färjeföretaget extra för att du tar med din hund! På färjan finns ett stort, ljust sittutrymme där hundägare och deras vovvar sitter.

Bornholm bjuder på många riktigt sköna naturupplevelser. Här finns t ex 7 vandringsleder och 12 cykelleder att välja mellan där magiskt vackra miljöer tar dig längs kusten, genom bokskog, pittoreska byar och förbi medeltida kyrkor.

Det är lätt att hitta Hundvänliga Hotell på Bornholm och du kan dessutom se framemot att få njuta av ett rejält utbud med kulinariska upplevelser, särskilt om du gillar fisk och skaldjur. Ön har till och med en restaurang med en stjärna i Guide Michelin som heter Kadeau.

I många av dom mysiga kustbyarna runt Bornholm finns små fiskrökerier, mikrobryggerier, hantverksverkstäder och gallerier där konst, keramik och glasblåseri finns att titta på och köpa.

Det är kombinationen av vacker natur, stora utbud med cykel- och vandringsleder och alla fina kulturaktiviteter som gör Bornholm till en av Nordens allra bästa semesterdestinationer.
Och så alla hundvänliga hotell, förstås.

Hundvänliga Hotell, Pensionat och Campingplatser

Gudhjem

Gudhjem Vandrerhjem

 

Det kostar DKK 300 per vistelse att ta med hunden och du kan boka två-bäddsrum och fyrbäddsrum. Hundar är välkomna i kaféet, både inne och ute. Gudhjem är en väldig mysig liten ort vid havet med ett fint konstmuseum.

Hotel Friheden

Hotel Friheden

 

Det kostar DKK 400 per vistelse och du kan boka alla typer av rum. Hundar får inte var med inne i restaurangen men du kan sitta på uteserveringen med hunden. Hundar får vara ensamma på rummet om dom inte skäller.
Fantastiskt läge vid fin strand.

Hotel Skovly

Hotel Skovly

 

Det kostar DKK 75 per natt att ta med hunden och dom är välkomna i dom flesta av rummen. Tyvärr kan du inte ta med dig hunden till frukosten men utomhus går bra. Vackert läge med nära till naturen och stranden men lugnt och avskilt. Trevliga skogspromenader med hunden.

Falcon Hotel

Falcon Hotel

 

Det kostar DKK 250 per natt att ta med hunden och du kan boka deras snygga Guest House rum som har en egen patio. Hundar får tyvärr inte vara med i Savannah Loung, Darwin Nest men dom är välkomna på terassen och balkongen.

Nexø Hostel & Harbour Sleep

 

Det kostar DKK 100 per natt att ta med hunden. Du kan boka alla typer av rum. Hundar får tyvärr inte vara med inomhus vid frukosten, bara utomhus.

Nordskoven

Nordskoven Strand Camping

Det kostar DKK 25 per natt att ta med hunden och du kan boka alla olika typer av hytter = små stugor men inte Marokko Glamping tält. Kopplade hundar får vara med överallt på campingen. Ligger vid skogsbrynet, nära stranden och tre km från Rønne.

Strandhotel

Strandhotel Balka Søbad

 

Det kostar DKK 125 per natt att ta med hunden. Du kan boka alla typer av rum. Hundar får tyvärr inte vara med i restaurangen, bara på terassen. Lugn miljö mitt i naturen och du kan höra havets brus från ditt rum.

Mer Hundvänliga Hotell på Bornholm

Det finns många fler Hotell, Pensionat och Bed & Breakfast som är Hundvänliga. Tänk på att boka i god tid. Bornholm är en populär destination och många hotell har ett begränsat antal hundrum. Uppge alltid i bokningen att du har med dig din hund,

Sök på Booking  → under filter väljer du → Husdjur accepteras

Hund i snor

Hund på stranden och i skogen

 

Man kan ta med hunden nästan överallt på Bornholm men var uppmärksam när du ser en skylt med ”Hund i snor” Här måste hunden vara kopplad. Från 1 oktober – 31 mars får hundar var utan koppel på stranden.

Vill man promenera i den fina skogen vid Dueodde strand under juli och Augusti, skall du se upp för håriga larver, Thaumetopoea Pinivora. Låt inte din hund lukta på dom eftersom pälsen på larven är giftig.

Det finns många härliga och Hundvänliga skogsområden och fält som hunden kan springa runt i. Se mer på Visit Bornholms.

Cykel Bornholma

Cykla på Bornholm

Ett underbart sätt att upptäcka den vackra ön är från en cykel. Bornholm har 230 km skyltade cykelvägar och du kan välja mellan 12 olika rutter. Cykelvägarna är markerade med en grön skylt och ett nummer. De tar dig genom skog och mark, längs kusten, på små landsvägar och för det mesta cyklar du inte på en väg utan en cykelbana.
Här kan du se dom lika rutterna – www.bookbornholm.com/sv/bornholm-pa-cykel

Hyr cykel

I Rønne kan du hyra cyklar och Holms Cykler har ett stort utbud. Ingen specific hundvagn eller cykelkorg för hundar men du kan hyra en eldriven Cargo bike och ha hunden i den.
www.rentbikebornholm.com

5 favoriter att upptäcka

Ekkodalen
Ekodalen är den mest storslagna delen av Almindings ravin. De spektakulära klipporna är en imponerande syn och häftiga ekon uppstår när ljuden kastas tillbaka från de branta klippväggarna.
Det bästa stället att uppleva Ekodallens ekon är vid källan till HC Ørsted. Det är till vänster om du följer stigen från parkeringen vid Ekkodalshuset.

Hammerknuden
Hammaren som det också kallas är Bornholms nordligaste naturområde. Förutom den vackra naturen och vandringslederna erbjuder området en hel del nyare och äldre historiska sevärdheter.

Opalsøen
När du är i Allinge-Sandvig-området, missa inte en tur till Opalsjön. Sjön är ett av de äldsta stenbrotten på ön och definitivt värt resan. Bonustips för en varm sommardag; du kan bada i Opalsjön, men observera att sjön är väldigt djup – och därför endast lämpad för simkunniga, eftersom du inte kommer att kunna stå på botten.

Helligdomsklipperne
De spektakulära klipporna ligger längs kusten mellan Tejn och Gudhjem, och anses vara ett av de viktigaste landmärkena inte bara på Bornholm utan i hela Danmark. Klippan ligger rakt nedanför Bornholms Konstmuseum och har fått sitt namn efter en helig källa som tros ha funnits här.

Slotslyngen Forest
Ett dramatiskt landskap som går från Mølledalen vid Hammershus slottsruin och söderut till Vang. Olika stigar och vandringsleder ger dig möjlighet att upptäcka denna vilda och fascinerande natur som erbjuder både skog och hed.

Hund på färjan

Ta sig till Bornholm

Färja från Ystad – Bornholm. Överfarten tar ca 1 timme och 15 minuter.

Det kostar inget extra att ta med hunden på färjan. Ombord på färjan finns det en avdelninng där du kan sitta med hunden, oavsett storlek på hunden. Det finns även möjlighet att ha hunden vid bildäcken i din egen bur.

Hunden skall vara chipad och ha ett EU-pass.
Man skall anmäla införsel av husdjur till svenska tullverket →
www.privattjanster-djuranmalan.tullverket.se/anmalan/en/djur

Här kan du läsa vad som gäller när du tar med dig hunden till Danmark. Vissa hundraser är inte välkomna →
www.foedevarestyrelsen.dk

www.bornholmslinjen.se/allt-det-praktiska/ombord-paa-faerjan