Charlotte Raboff
Jobba utomhus

Lycka är att kunna sitta utomhus och jobba.

Portugal

Eller på ett fik i Portugal.

Lennart och lillmatte.

Lär känna Hundvänliga Hotells grundare


Charlotte Raboff, berätta lite om dig själv.

Jag är en positiv person som älskar hundar och gillar att resa. Under de senaste 12 åren har jag varit egenföretagare och utvecklat flera digitala resetjänster, producerat resereportage och förmedlat massor med reseinspiration. Jag har även jobbat med e-handel och sålt personligt utvalda smycken via min hemsida www.vackrasmycken.se

Var bor du?

Jag bor tillsammans med min man Joakim (filmare och konstnär) i Vejbystrand. Vi bodde tidigare i Malmö men gillar livet på landet. Jag tror att vi stannar här. Vår dotter som är 20 och som älskar taxar lika mycket som jag, bor och arbetar just nu i Göteborg.

Genom olika uppdrag och projekt har vi kunnat bo på olika håll i världen. Ibland har det varit öarna i Thailand, nära Stilla Havet i Santa Monica (USA), och på Mallorca. Innan pandemin bröt ut var vi på väg att etablera oss i Malága.

Min stora passion har alltid varit att jobba med reseupplevelser och med bilder och filmer. Jag har under flera år drivit en populär hotellblogg som heter Hotell Addict www.hotelladdict.se

Hur kom du fram till att skapa Hundvänliga Hotell?

Förra året köpte jag lille Lennart, en dvärgtax. Det var ingen Corona-hund utan han har varit efterlängtad i många år. Familjen har tidigare haft en dvärgschnauzer, Torsten och en mellanschnazuer, Palma. Så nu tyckte jag det var dags för en tax. Lennart är ungefär lika envis som en schnauzer och har en härligt stor personlighet!

Det var när Lennart anlände som idén om Hundvänliga Hotell växte fram. Jag upptäckte hur svårt det var att få fram information om vilka hotell som är Hundvänliga, om det eventuellt kostade något extra att ha med en eller flera hundar, vilka rum man kan boka och var på hotellet vovven kan vara med.

Det var då jag började skissa på Hundvänliga Hotell.

Men när jag insåg att det finns över 1200 hotell som faktiskt är Hundvänliga, blev jag lite matt. Jag har sedan kontaktat alla hotell personligen, skrivit den relevanta informationen om varje, skapat strukturen och sedan sett till att uppdatera vad som gäller på alla 1200 hotell. Det var mycket jobb initialt men gick faktiskt snabbare än vad jag först trodde. Och nu har jag ju en fantastiskt fin och informativ hemsida för hundägare!

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Jag börjar oftast med att uppdatera hemsidan med nya hotell. Eller så kan det vara information som behöver justeras eller kompletteras. Nästan varje dag har jag kontakt med hotell och företag som säljer olika produkter för hundar och som sökt upp mig för att etablera ett samarbete. Jag går också dagligen igenom olika annonskampanjer och ser hur dom går.

Framåt eftermiddagen planerar jag vilka hotell jag skall tipsa om i sociala medier. Jag lägger ut ett hotell varje dag och har inte missat en enda dag sedan jag lanserade sajten. Jag är väldigt noga med hotellen som jag rekommenderar.

Hur skall ett Hundvänligt Hotell vara?

Dom bästa hotellen är dom som brinner lite extra för sina fyrbenta gäster och har tagit fram ett välkomstkit. Det är så lite som behövs för att man som hundägare skall känna sig extra välkommen. Här tycker jag det finns en enorm potential för många hotell att skapa riktigt bra upplevelser för hundägare och få gratis i reklam in sociala medier.

Har du några bra tips för Hundvänliga hotell eller hotell som funderar på att bli Hundvänliga?

Ja, jag har en liten tipslista:

• ställ fram ett litet välkomstpaket med lite hundgodis
och en vattenskål när gästen anländer.
• sätt upp en liten lapp på rummet som säger Välkommen Fido! (hundens namn)
• erbjud en hundbädd att låna ut
• fresta med Hugo & Celine hundglass i receptionen
• ta fram en skål med köttbullar för de fyrbenta gästernas frukost
• sälj Snuffles, en “öl” framtagen speciellt för hundar
• skapa en enkel karta med hundvänliga promenader och tips på hundvänliga restauranger/kaféer i närheten
• ta fram en särskild stör ej-skylt för hundägare där det står att det kan finnas en hund i rummet.

Till sist tycker jag att man inte skall ta ut någon avgift för att gästen tar med sig hunden. Och om jag fick bestämma, skulle vovven få vara med precis överallt på hotellet!

Tack för svaren! Några sista funderingar?

Jag skulle bara säga att jag är väldigt tacksam för varje dag jag kan jobba med Hundvänliga Hotell. Det är så kul!