Årets utställningshund

Basenji Årets Utställningshund 2023

Nu står det klart vilken hund som vinner det prestigefyllda priset Årets Utställningshund 2023. Under lördagen på årets upplaga av MyDOG på Svenska Mässan i Göteborg korades vinnaren, basenjin Nastediye Etera Atlas Holding the S med ägarna Emma Prahl & Mattias Holgersson från Hässleholm.

Efter ett långt tävlingsår fick vinnarhunden Nastediye Etera Atlas Holding the S äntligen ta emot det prestigefyllda priset Årets Utställningshund 2023 under lördagens prisutdelning på den pågående hundfesten MyDOG i Göteborg. Basenjin, som till vardags heter Ipa, firades av stolta ägarna Emma Prahl & Mattias Holgersson.

 Vi är otroligt stolta över Ipa, det betyder mycket för rasen. Ipa är så klart familjens stolthet! Vi är tacksamma för allt stöd från familj och vänner, säger Emma Prahl.

Årets utställningshund delas ut årligen av Svenska Kennelklubben och går till den hund som fått mest poäng under det gångna årets hundutställningar i Sverige. På utställningarna har hundarna bedömts utifrån kriterier hur väl de uppfyller rasstandard. Under lördagen fick vinnaren ta emot förstapriset på 20 000 kr som delades ut av regionchef Frida Thulin på Agria Djurförsäkring.

 Ett stort grattis till Årets Utställningshund! Förutom att ha en hund av yppersta kvalitet behövs ett stort intresse för utställning och det arbete som krävs för att hålla sig på topp. Det har det här ekipaget verkligen visat att de har! säger Britt-Marie Dornell, ordförande Svenska Kennelklubben.

De övriga tre pristagarna till Årets Utställningshund är av raserna dalmatiner, afghanhund och cairnterrier. Även dessa fick ta emot fina priser från Agria Djurförsäkring under prisutdelningen på Svenska Mässan.

 Jag vill även passa på att säga ett stort grattis till Årets Utställningshundar. Vackra rastypiska hundar, duktiga uppfödare och ägare som genom hårt arbete nått stora framgångar, säger Britt-Marie Dornell, ordförande Svenska Kennelklubben.

Vinnare:
Ras: Basenji
Namn: Nastediye Etera Atlas Holding the S
Ägare: Emma Prahl & Mattias Holgersson
Hemort: Hässleholm

Övriga finalister:

Andra plats:
Ras: Dalmatiner
Namn: Running Spot’s Dancing Bob
Ägare: Agnes Biglarnia
Hemort: Malmö

Tredje plats:
Ras: Afghanhund
Namn: Tells Kjavu It’s About Time
Ägare: Brett Hamilton & Yamada Noriko
Hemort: Väddö

Fjärde plats:
Ras: Cairnterrier
Namn: Hjohoo’s I’m Perfect For Hjo
Ägare: Elisabeth Teodorsson

Hemort: Hjo

MyDOG arrangeras av Svenska Mässan i samarbete med Västra Kennelklubben och äger rum 11-14 januari 2024. MyDOG är också starten på tävlingen om Årets Utställningshund 2024. Mer information finns på mydog.se