Hundvänliga Hotell i Bohuslän

Letar du efter hundvänliga hotell i Bohuslän? Då har du kommit helt rätt! Här kan du se vad det kostar att ta med hunden, var på hotellet hunden får vara med och vilka rum du kan boka.

Tipsa oss gärna om det saknas något hundvänligt hotell i Bohuslän.
Skicka till charlotte@hundvanligahotell.se

Så här bokar du


Klicka på hotellets namn för att boka

Lämna alltid ett meddelande och berätta att du har med dig din hund innan du slutför bokningen

Hotellet återkommer med bekräftelse på vilket hundvänligt rum ni har fått

Boka gärna i god tid om det går. Många hotell har ett begränsat antal hundvänliga rum

Boka alltid ett rum som går att avboka utan kostnad

All betalning sker direkt till hotellet. Avgift för hund läggs på priset för rummet

Hundvänliga hotell i Bohuslän

Med reservation för ändringar.

BRASTAD
Farmlodge
Vi älskar hundar som är kopplade. Det är inte tillåtet att hundarna hälsar eller nosar på gårdens djur eller går nära deras hägn. Det kostar 300 kr per vistelse/hund. Du kan boka alla typer av rum. Hundar får vara med överallt, så länge de kan uppföra sig.

Holma Golf Bed & Breakfast
Det kostar 100 kr per vistelse och det går bra med två små hundar för samma pris. Du kan boka dubbelrum. Du kan äta frukost med hunden på uteserveringen eller på ditt rum.

Vann Spa Hotell
Det kostar 250 kr per vistelse och det är samma pris för 2 hundar. I priset ingår ett litet hundkit. Du kan boka alla rumskategorier. Hundar får vara med i matsal på angivna platser.

FISKEBÄCKSKIL
Gullmarstrand Hotell
Det kostar 200 kr per natt och det är samma pris för två hundar.  Du kan boka alla rumskategorier utom sviten och Classic Double Room med balkong. På sommaren kan hunden vara med på uteserveringen men inte inne i restaurangen.

FJÄLLBACKA
Bryggan Fjällbacka
Det kostar 150 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla rumstyper. Hundar får inte vara med i restaurangen men uteserveringen går bra.

Villa Evalotta
Det kostar inget extra att ta med hunden och två går också bra så länge dom inte hårar eller stökar till. Hundar får inte vistas på gemensamma ytor.

GERLESBORG
Villa Akvarellen Bed & Breakfast
Det kostar 150 per vistelse och du kan boka Standard dubbelrum. Det är ok att ha med hunden vid frukost om det går bra med övriga gäster.

GREBBESTAD
First Camp Edsvik – Grebbestad
Det kostar 195 kr per vistelse och det är samma pris om man har med sig två hundar. Du kan boka alla stugor hundvänliga. Hundar får inte vistas i deras servicehus.

Grebbestad – Utsökta lägen
Det kostar inget att ta med sig hunden. Du bor i en fräsch lägenhet med ett sovrum, vardagsrum med kök och uteplats. Bra läge mitt i Grebbestad.

Grebbestads Vandrarhem
Det kostar inget att ta med en eller två hundar. Du kan boka dubbelrum och 4-bäddsrum. Hundar får inte vara med vid frukosten men du kan sitta ute på altanen med hunden.

Rosenhill Bed & Breakfast
Det kostar 200 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Hundarna kan vara med vid frukost om man sitter ute och äter på verandan eller i trädgården.

Saltviks Stugby & Camping
Det kostar inget extra att ta med en eller två hundar. Det finns 18 hundvänliga stugor. Hundar är välkommen på uteserveringen, campingområdet samt stranden.

TanumStrand hotell, stugor, gästhamn
Priset är 350 kr oavsett antal hundar. På TanumStrand finns det hotellrum på avdelning brygghotellet och ett antal stugor där hundar är varmt välkomna. Inne i våra allmänna utrymmen får man inte ta med hund såsom restaurang, SPA och bad, lobbybar och konferensrum. Samtliga övernattningsmöjligheter ligger havsnära och flera av våra hotellrum har balkong eller markterrass. Alla våra stugor har en egen uteplats, och är utrustade med kök, toalett, dusch och TV. På och runtom vårt område finns fina stråk att promenera och leka med hund.

GRUNDSUND
Hotell Villa Lönndal
Det kostar inget extra att ta med hunden och två går också bra. Man bor i dubbelrum på markplan med egen ingång. Hundar kan inte vara med i den allmänna matsalen men det går att frukosten till rummet. Hundar får inte vara ensamma på rummet eller i reception och matsal.

HAMBURGSUND
Kustnära B&B
Det kostar 195 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla typer av rum. Rummen har gemensam dusch/wc i korridor. Hundar får vara med frukost under lågsäsong men inte under högsäsong.

HEDEKAS
KynnefjällsNatur
Bor du i en stuga kostar det inget extra med en eller två hundar. Bor du i ett B&B rum kostar det 100kr per hund den första natten. 50kr per natt och hund resterande nätter.
Hunden får inte lämnas ensam i stugan förutom om den sitter i bur. Hunden får inte vara i soffor eller sängar. Hunden får inte lämnas ensam i stugan förutom om den sitter i bur. Hunden kan vara med när man äter. Vi brukar alltid höra med andra gäster för att få deras medgivande. Det brukar för det mesta gå att lösa då vi har flera våningar att sitta på.

Ulkeröds Gård
Det kostar 200 kr per vistelse/hund. Du kan boka dubbelrum. Hundar får vara med vid frukosten och överallt så länge de kan uppföra sig. Det finns även en hundgård att låna vid behov.

HUNNEBOSTRAND
Hunnebostrands Vandrarhem Gammelgården
Det kostar 100 kr per vistelse/hund.
Hundar får inte vara med i restaurangen, men är välkomna på uteserveringen.

Ramsvik Stugby & Camping
Det kostar inget extra att ta med sig en eller två hundar. Du kan boka stugor med 2, 3, 5, 6 och 7 bäddar. Hundar älskar Ramsvik. De gillar att promenera i naturreservatet, det finns en badvik med sandstrand där hundar kan bada och det finn en särskild hunddusch. Öppet maj-september.

Sotenäs Golfklubb
Det kostar 250 kr per vistelse och det  är samma pris för två hundar. De får inte vara med vid frukosten.

HÄLLEVIKSSTRAND
Lådfabriken
Det kostar inget extra att ta med en eller två hundar. Vid frukosten får hundar vara med om inga andra gäster har något emot det.

Strana Hotell & Restaurang
Det kostar 290 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka dubbelrum och deluxe rum. Hundar är välkomna restaurangen.

HÖNÖ
Klovabo Vandrarhem
Det kostar 300 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla rumstyper.

KLÄDESHOLMEN
Salt & Sill
Det kostar 300 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka Standard dubbelrum. Hundar får bara med på uteserveringen, inte inne i restaurangen.

KOSTERÖRARNA
Kosterbaden
Det kostar 50 kr per dygn/hund. Du kan boka alla lägenheter. Hundar är välkomna i restaurangen.

Kostergården
Det kostar inget extra och hundar är varmt välkomna. Du kan boka stugor och lägenheter. Modernt boende året runt. I alla stugor & lägenheter är det självhushåll som gäller.

Pensionat Ekenäs
Det kostar 250kr per vistelse. Du kan boka alla dubbelrum. Hundar får inte vara i restaurangen men de är välkomna sommartid på den stora terassen. Receptions hunden Malte ta emot besök när han är i tjänst, så slipper matte och husse stressa tillbaka till rummet. Han brukar till och med låta fyrbenta besäkare ligga i hans korg.

KUNGÄLV
Hotel Fars Hatt
Det kostar 250 kr per natt och det samma pris om man har med två hundar. Hundar får gärna vara med på frukost i restaurangen.

KUNGSHAMN
First Camp Solvik – Kungshamn
Det kostar 195 kr per vistelse och det är samma pris om man har med sig två hundar. Du kan boka alla stugor hundvänliga. Hundar får vara i servicehusen på campingen. Förutom speciell hund-dusch finns en särskild badstrand för hundar.

Hotell Kungshamn Suites
Det kostar 200 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka lägenhetssuiter. Hundar är välkomna i hotellets alla delar förutom i själva matsalen. Lobby, bar och uteservering går dock bra. Vi har ett Best Friend-paket som kan bokas på som innehåller lån av matskål, extra handduk, Snuffels hundöl samt hundgodis.

LILLA EDET
Rasta Lilla Edet
Det kostar 200 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla rumstyper. Hundar kan inte vara med i frukostmatsalen men det finns ett rum bredvid där man kan äta frukost med hunden.

LJUNGSKILE
Villa Sjötorp
Det kostar 250 kr per hund/natt och två hundar går också bra. Självklart är vovvarna välkomna att vistas med er i samtliga allmänna utrymmen i huset, på altanen och i den stora trädgården. Hundarna är likaså välkomna i matsalarna och vi planerar kvällens sittningar på bästa vis så att alla känner sig bekväma. Har vi allergiker som gäster så hjälps vi åt och iakttar de avstånd som erfodras. Det finns tre hotellrum som är bokningsbara med hundtillägget, om ni inte väljer boendepaket ”semester med hund” där kvällens meny är inkluderad.

LYSEKIL
Fjordhotellet
Det kostar 350 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar  Du kan boka lägenhet med ett rum & kök för max 3 personer, två rum och kök för max 4 personer, tre rum och kök för max 6 personer samt fyra rum och kök för max 8 personer.

Grand Hotel Lysekil
Det kostar 350 kr per vistelse att ha med sig en eller två hundar. Du kan boka enkel, dubbel, big twin och familjerum. Hundar får inte vara med vid frukosten.

Hotel Lysekil
Det kostar 150 kr per natt/hund och det går bra med två hundar. Du kan boka enkel, dubbelrum och familjerum.  Små hundar får vara med vid frukosten.

Strandvillan Hotell & Vandrarhem
Det kostar 500 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla rum. Hundar får inte vara med vid frukosten. Du kan låna skålar och bädd. Hundar har en egen utgång till trädgården. Under högsäsong juni – augusti tar man inte emot hundar.

MARSTRAND
Marstrands Havshotell
Det kostar 200 kr per hund/natt och det går bra att ta med två hundar. Havsbrisrummen är hundvänliga rum. Inga hundar får vara i restaurangen men man kan beställa frukostpåse till rummet eller ta med sig ut till bryggan beroende vilken årstid man bor där. Hunden får komma in via huvudentrén sedan får hunden vistas på hotellrummet samt till och från hund entré på våning 1.

Marstrands Kurhotell
Det kostar 250 kr per vistelse och då ingår hundbädd, vatten- och matskål. Två små hundar kan bo i rummet. Hunden får inte väga över 12 kg. Du kan boka Supreme Double. Om vädret tillåter och man kan äta frukost på vår uteservering så är hundar välkomna vid frukost, om dom ligger still vid bordet.

MUNKEDAL
Hensbacka Herrgård
Det kostar inget extra att ta med sig en eller två hundar. Hundar kan vara med i restaurangen.

Rasta Håby
Det kostar 200 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka dubbelrum. Hundar får inte vara med i restaurangen.

NÖSUND
Nösundsgården Hotel & Hostel
Det kostar 70 kr per hund/natt och det går bra att ta med sig två hundar.  Man kan boka både hotellet och vandrarhemmet.  Hundar kan vara med vid frukosten om det är ok med andra gäster.

RESÖ
Kyrkvikens Camping
Det kostar inget att ta med hunden och du kan boka campingplats, campingstuga och uthyrningsvagn. Här finns det fantastiska promenadstigar/vägar längs med havet, klipporna och runt den barrdoftande tallskogen. Två områden vid stranden för svalkande havsbad. Liten inhängnad rastgård i skogen. Utomhusdusch. Hundvård i form av kloklipp, nos-svans och tassputs samt tandbehandling. Hundvården sker i samarbete med vår duktiga entreprenör Tessas Tassar som besöker oss regelbundet för drop in behandlingar. Hundprodukter till försäljning, hundmat, shampoo, balsam etc. Vattenskål vid receptionen för törstiga hundar.

RÖSSELVIK
Rösselviks Gård B&B
Det kostar inget extra att ta med sig en eller två hundar. Du kan boka alla typer av rum.

SKÄRHAMN
Hotell Nordevik
Det kostar inget extra att ta med hunden och det går bra att boka både enkelrum och dubbelrum. Hundar är inte tillåtna i själva matsalen där vi serverar frukosten men däremot på verandan sommartid när vädret tillåter såklart .

SMÖGEN
Sea Lodge Smögen
Det kostar 250 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. De kan vara med på uteserveringen men inte inne i restaurangen.

Smögens Hafvsbad
Det kostar 250 kr per natt och det är samma pris om man har med sig två hundar. Nästan alla rum är hundvänliga. Hundar är välkommen i lobbyn, korridoren och rummet samt terrassen om vädret tillåter. Hundar är inte välkommen i restaurangen och spaavdelningen. När ni bokar ett rum till vovven ingår även en fin hundvip som inkluderar hundgodis, påsar samt skål och vatten. Smögens vackra och friska natur är ypperlig för våra fyrbenta vänner. Här finner ni promenadstråk med fantastiska vyer som uppskattas av både människa och hund.

STRÖMSTAD
Källviken Semesterby
Det kostar 500 kr per vistelse och för en eller två hundar. Du kan boka stuga eller vandrarhem.

Lagunen Camping & Stugor
Det kostar inget extra att ta med sig hunden och två går också bra. Det finns 11 stugor som är hundvänliga, ca 25 kvm, 2 sovrum, ett allrum och dusch o toalett. Du kan även boka Glamping tält och Woodenstugorna. I restaurangen får hunden var med när man äter utomhus. Det finns ett hundbad vid sidan av stranden där vi även har en dusch för att kunna skölja av saltvattnet. I servicehus nr 5 finns det ett hundspa där man kan tvätta av sin hund och torka den med en fön.

Scandic Laholmen
Det kostar 200 kr per vistelse och det är samma pris om det är två hundar. Man kan boka Standard rum, Balkong rum och familjerum. Hundar får inte vistas i restaurang och frukostmatsal, endast i receptionsområdet, uteserveringen och på rummet.

Strömstad Spa & Resort
Det kostar 250 kr per vistelse och det är samma pris om det är två hundar. Du kan boka alla rumskategorier. Hunden får vara på rummet och i receptions och lobby bar området. Dom får inte vara i restaurangen eller i frukostbuffé området och inte heller inne i spa området. Ska hunden vara med vid frukost får man sitta i lobby bar området.

STENUNGSSUND
Stenungsbaden Yacht Club
Det kostar 250 kr per vistelse och det är samma pris om man har med sig två hundar. Du kan boka Moderate, Standard, Deluxe och Mini svit. Hundar får inte vara med i restaurangen men lobbyn går bra.

TANUMSHEDE
Hotel Tanum Gestgifveri
Det kostar 200 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka enkel, dubbel och familjerum. Hundar får endast vara med på rummet.

TJÖRN
Björholmens Marina & Hotell
Det kostar 290 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla rum. Hundar får vara med i alla utrymmen förutom i bastun.

TORSLANDA
Göteborgs Camping Lilleby
Det kostar inget extra att ta med sig en eller två hundar. Du kan boka alla typer av stugor.

TYFTA
Lekanders Bär & Boende
Det kostar 100 kr per vistelse/hund och det går bra med två hundar.  Du kan boka alla rum/lägenheter. Om det är ok med andra gäster får hunden vara med vid frukosten. Det går även bra att sitta ute under tak med hunden.

UDDEVALLA
Bohusgården Hotell
Det kostar 250 kr per vistelse och det samma pris för två hundar. Man kan boka ekonomi och standard rum. Hundar får inte vara med i allmänna utrymmen.

Hotel Carlia
Det kostar 200 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar i dubbelrum. Hundar får vistas i receptionen samt i  deras pub där det finns möjlighet att äta frukost.

Hotel Riverside
Det kostar 200 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka dubbelrum. Hundar får inte vara med vid frukosten.

UCKLUM
Älgbergets Bed & Breakfast
Det kostar 200 kr per vistelse och det är samma pris om man har med två hundar. Man kan boka enkelrum och stugor. Hundar får vara med i alla  utrymmen  bara man tar hänsyn till övriga gäster

VÄJERN
First Camp Solvik-Kungshamn
Det kostar 195 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar.  Man kan boka stugor med 4, 6 eller 8 bäddar. Det finns en badstrand för hund och en förhöjd inomhus hunddusch med fön.

VÄDERÖARNA
Väderöarnas Värdshus
Det kostar inget att ta med sig en eller två hundar. Du kan boka tvåbäddsrum med delat badrum. Hundar får inte vara med i restaurangen/värdshuset.


Med reservation för ändringar.
Du bokar via Booking och är garanterad lägsta pris.
Hundvänliga Hotell erhåller en liten provision för bokningen.

Användbara länkar

Bra tips på upplevelser med din hund i Bohuslän.
www.vastsverige.com/semester-med-hund/

Här hittar du kaféer, restauranger, barer, pubar, hotell som välkomnar gäster med hundar.
www.tamedhunden.se

Bra hundprylar att ha med på resan

Kurdo

Kurgo Resedusch Mud Dog
Den här reseduschen räddar bilsäten, picknickfiltar och tält från leriga tassar. En högkvalitativ resedusch från Kurgo.
129 kr → KÖP


Vattenflaska Petser

Ollydog - Vattenflaska
Denna praktiska vattenflaska med medföljande skål är perfekt att ta med sig på längre promenader och resor!
Vattenflaskan är tänkt till husse eller matte och skålen till din hund. Ta enkelt av skålen från flaskans sida och häll upp vatten till din hund
185 kr → KÖP


Torrschampo

Tropiclean Baby Powder torrschampo med balsameffekt
Detta är ett Baby Powder torrschampo med balsameffekt.
Ger en extra fräschör efter och emellan baden. Bra att ha med på resan när vovven har rullat sig i något äckligt
165 kr → KÖP


Matskålar Petser

Ruffwear Quencher - hoppfällbar reseskål
Lätt att packa med. Den går att stänga om du vill fylla på med mat innan resan. Passar för både mat och vatten och finns i två storlekar och två färger.
195 kr → KÖP


Pet Remedy

Pet Remedy Lugnande Spray
Naturlig blandning av valeriana, vetivert och andra eteriska oljor, salvia och basilika. Stressminskande och lugnande effekt vid resor.
119 kr → KÖP


Bädd Petser

Tyrol - rund och fluffig bädd
En otroligt mysig bädd i ett fluffigt tyg som ditt hund kommer att älska. Här sover hunden tryggt. Storlek: 50 x 50 x 22 cm
339 kr → KÖP


Softsnack
Jollypaw Soft Snack 
Mjuka snacksbitar till hund med goda smaker som biff, lamm, kyckling och lax.
69 kr → KÖP


Badhandduk hund

Handduk för hundar
Denna super smarta handduk från Holland Animal Care absorberar vatten och smuts från din hund som en svamp. Den är gjord i ett speciellt mikrofiber material som kallas "chenille".
179 kr → KÖP


Huerta

Hurrta Outback Dreamer Sovsäck
En sovsäck som är formad efter hundens naturliga sovställning. Hunden kan i denna enkelt kura ihop sig och hålla värmen.
659 kr → KÖP


Ryggsäck Petser

Kurgo bärväska/ryggsäck
Ryggsäcken är vattentät och stöter bort smuts och gyttja. Den är mycket stabil - med både ett höftbälte och ett justerbart bröstband - vilket gör att du bekvämt och tryggt kan promenera/vandra med din hund i ryggsäcken.
1899 kr → KÖP


När du köper via länken erhåller Hundvänliga Hotell en liten provision 😊