Select Page

Hundvänliga Hotell i Lappland & Norrbotten

Letar du efter hundvänliga hotell i Lappland och Norrbotten? Då har du kommit helt rätt! Här kan du se vad det kostar att ta med hunden, var på hotellet hunden får vara med och vilka rum du kan boka.

Tipsa oss gärna om det saknas något hundvänligt hotell i Lappland och Norrbotten.
Skicka till charlotte@hundvanligahotell.se

Så här bokar du


Klicka på hotellets namn för att boka

Lämna alltid ett meddelande och berätta att du har med dig din hund innan du slutför bokningen

Hotellet återkommer med bekräftelse på vilket hundvänligt rum ni har fått

Boka gärna i god tid om det går. Många hotell har ett begränsat antal hundvänliga rum

Boka alltid ett rum som går att avboka utan kostnad

All betalning sker direkt till hotellet. Avgift för hund läggs på priset för rummet

Abisko Mountain Lodge

Abisko Mountain Lodge

Boka här → www.abiskomountainlodge.se

Vildmark är Välmående både för tvåbenta och fyrfota här i Abisko.

Vid foten av fjället, på kanten mot byn, ligger Abisko Mountain Lodge.

Det är lätt att slå sig till ro några dagar hos oss, vila från resandet o låta vovven sträcka ut på sköna lättillgängliga promenader.

Ni bor bra i hotellrum och äter gott i vårt Brasserie Fjällköket eller så hyr ni en stuga med självhushåll.

Vi tar hand om er – välkomna hit!
Mina o Dick med personal.

Hundvänliga hotell i Lappland & Norrbotten

Med reservation för ändringar.

ABISKO
Abisko Guesthouse & Activities
Det kostar inget att ha med en eller två hundar. Du kan boka 3-bäddsrum och lägenhet.

Abisko Mountain Lodge
Det kostar inget extra att ta med sig hunden. Du kan boka alla typer av rum. Hundar får tyvärr inte vara med i restaurangen.

ARVIDSJAUR
Laponia Hotell
Det kostar inget extra att ta med sig en eller två hundar. Du kan boka enkel, dubbel- och familjerum. Hundar får inte vara med i restaurangen men du kan sitta i lobbyn och äta frukost med din hund.

BERGSVIKEN
Hotell Sport & Rest
Det kostar 175 kr per vistelse/hund och det går bra att ta med sig två hundar. Du kan boka enkel och tvåbäddsrum.

BODEN
Quality Hotell Bodensia
Det kostar 250 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka enkel, dubbel och familjerum. Hundar får inte vara med i restaurangen.

BREDSEL
Hotell Storforsen
Det kostar 320 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka familjerum som har en egen ingång. Hundar får inte vara med vid frukosten.

DUNDRET
Dundret Laplands Fjällhem
Det kostar inget för en hund, vill man ha två hundar med sig blir det 100 kr per natt. Du kan boka enkelrum och 6-bäddsrum och det går att lösa om man är 2-5 personer. Hundar får vara med överallt även i köket.

GÄLLIVARE
Pensionat Augustin
Det kostar 150 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla typer av rum. Hundar får inte vara med vid frukosten.

Scandic Gällivare
Det kostar 250 kr per natt/hund och det går bra med två hundar. Du kan boka enkel -och dubbelrum. Hundar får inte vara med vid frukosten men du kan ta med dig en frukostbricka till rummet.

HAPARANDA
Cape East
Det kostar 200 kr vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka Standard rum. Hundar får inte vara med i restaurangen men du kan ta med dig en frukostpåse till rummet.

Haparanda Stadshotell
Det kostar 250 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla rumstyper. Alla hundar får en litet välkomstkit vid ankomst bestående av vattenskål, tugg ben, bajspåsar samt en liten avtorkningstrasa till tassarna och lite hundgodis. Hundar kan vara med vid frukosten om man stämmer av innan med personalen. Det finns till och med hundambassadör som heter Elisabet.

Svefi Vandrarhem
Det kostar 150 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar.  Du kan boka alla rum. Hundar får inte vara i kök och allrum.

HEMAVAN
Hemavans Högfjällshotell
Det kostar 200 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka dubbelrum och 4-bäddsrum. Hundar får inte vara i frukostmatsalen men i lobbyn om det är ok med andra gäster.

STF Hemavans Fjällcenter
Det kostar 50 kr vistelse/hund och det går bra med två hundar.  Du kan boka stugor, hotellrum och vandrarhemsrum. Hundar får bara vara på rummet/stugan.

Trolltunet
Det kostar inget extra för en eller två hundar. Du kan boka lägenhet med 6-och 8 bäddar. Hundar får inte vara i restaurangen.

JOKKMOKK
Hotel Åkerlunds
Det kostar inget extra att ta med en eller två hundar. Du kan boka ett 2-bäddsrum.  Hundar får inte vara med vid frukosten.

Skabram Camping & Stugby
Det kostar inget extra med en eller två hundar. Du kan boka alla typer av stugor.

JUKKASJÄRVI
Icehotell
Det kostar 150 kr per natt och det går bra att ha med två hundar för samma pris. Du kan boka de Nordiska stugorna. Hundar får inte vara med i restaurangen men vid receptionen går bra.

JÄVRE
Jävregården
Det kostar inget extra att ta med sig en eller två mindre hundar. Du kan boka alla typer av stugor.

KALIX
Filipsborg, the Arctic Mansion
Det kostar 330 per natt och det är samma pris för två mindre hundar. Du kan boka standardrum. Hundar får inte vara med i gemensamma utrymmen men du kan ta med dig en frukostpåse till rummet.

Hotell Gamla Staden
Det kostar 350 kr per vistelse och två hundar går bra för samma pris. Du kan boka 3-bäddsrum. Hundar får inte vara med i matsalen men lobbyn går bra.

Hotell Valhall
Det kostar 250 kr per vistelse och det är samma pris om det är två hundar. Du kan boka alla rumstyper. Hundar får inte vara med vid frukosten.

STF Kalix Vandrarhem
Det kostar inget extra att ta med sig en eller två hundar. Du kan boka enkel-och dubbelrum. Hundar får inte vara med vid frukosten.

KIRUNA
Arctic Gourmet Cabin
Det kostar inget extra att ta med sig en eller två hundar. Du bokar stuga. Hundar får inte vara med i restaurangen.

Camp Ripan
Det kostar inget extra att ha med en eller två hundar. Du kan boka Giron hotellstugor. Hundar får inte vistas i byggnaden där reception och frukostservering/restaurang är. Vi har även en campinganläggning – där får hundar vara i egna husvagnen/husbilen och utomhus i koppel, men är ej tillåtna i servicehuset.

Hotel E-10
Det kostar 200 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka dubbelrum.

Hotell Kebne
Det kostar 200 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka dubbelrum. Hundar får inte vara med vid frukosten.

Scandic Ferrum
Det kostar 200 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka enkel och dubbelrum. Hundar får inte vara med vid frukosten men en del av lobbyn går bra.

LANNAVAARA
Lannavaara Lodge
Det kostar inget extra att ta med en eller två hundar. Du kan boka alla lägenheter.

LULEÅ
Elite Stadshotellet
Det kostar 200 kr per natt och det går bra att ta med sig två hundar. Du kan boka dubbelrum standard och superior. Hundar får inte vara med i restaurangen men du kan ta med dig frukosten till rummet. Det finns vatten och matskål att låna, bajspåsar och hundgodis ingår.

First Camp Arcus – Luleå
Det kostar 195 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla typer av stugor. Öppet året runt med magiska sommardagar och vackra vinterlandskap. På den norrländska kusten i Luleå väntar ett enastående naturliv, perfekt för hundsemestern.

Naran Hotell
Det kostar 150 kr per natt för en hund och 200 kr per natt för två hundar. Du kan boka enkel, dubbel – och familjerum. Hundar får vara med i lobbyn.

Savoy Luleå
Det kostar 200 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka Standard dubbelrum. Hundar får vara med i en del av lobbyn där du kan äta frukost.

Scandic Luleå
Det kostar 200 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka dubbel och familjerum. Hundar får inte vara med i matsalen men i lobbyn går bra.

PITEÅ
Furunäset Hotell
Det kostar 250 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka varje rumstyp.

Pensionatet
Det kostar 150 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka nästan alla rum. Hundar får vara med vid frukosten om det är ok för andra gäster. Det finns en mysig trädgård också.

Piteå Havsbad
Det kostar inget att att ta med en eller två hundar. Du kan boka alla typer av stugor. Hunddusch och hundrastplats på området.

PUOLTIKASVAARA
Lappeasuando Lodge
Det kostar 100 kr per vistelse för en hund och 150 kr för två hundar. Du kan boka hotellrum och stugor. Hundar får inte vara med i restaurangen men utomhus finns gott om plats.

SANGIS
Sangis Motell & Camping
Det kostar inget att att ta med en eller två hundar. Du kan boka alla rumstyper.

VARGBACKEN
Sikfors Fritidsby
Det kostar 100 kr per vistelse för en hund, 150 kr för två hundar. Du kan boka 2-bäddsrum. Hundar får inte vara med vid frukosten.

VINDELN
Hotell Vindelngallerian
Det kostar 100 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka dubbelrum.

VUOLLERIM
Hotel Vuollerim & Vuollerim Camping
Det kostar 350 kr per vistelse på hotellet och det är samma pris för två hundar.  På campingen bor hundar gratis. På hotellet kan du boka dubbelrum och då ingår en egen bädd med nytvättad filt. Rummet har en egen entré. På campingen kan du boka stuga för 2 eller 4 personer. Hundar får vara med utomhus sommartid på någon av hotellets verandor. Det är inte ok att ta med hunden i servicehus på campingen.
Både Hotellet och Campingen har fina promenadstigar bokstavligen runt knuten – inte minst en vacker stig längs Lilla Luleälvens brink med härlig utsikt. Vuollerims Sportklubb håller igång ett jättefint “hund-spår” runt Bomyrbergets skidanläggning, vintertid.

ÖVERKALIX
Överkalix Camping & Resort
Det kostar 200 kr per vistelse/hund och det går bra med två hundar. Campigen i gratis. Du kan boka olika stugor. Det finns fina och väl uppmärkta promenadvägar med uppsatta hundlatriner som utgår direkt från campingen. Det finns även en strand där även hundar kan bada. Hundar är ej välkomna vid poolområdet eller i receptionen.


Med reservation för ändringar.
Du bokar via Booking och är garanterad lägsta pris.
Hundvänliga Hotell erhåller en liten provision för bokningen.

Användbara länkar

Här hittar du kaféer, restauranger, barer, pubar, hotell som välkomnar gäster med hundar.
www.tamedhunden.se

Veterinärkartan listar samtliga veterinärer i alla kommuner.
www.veterinarkartan.se

Bra hundprylar att ha med på resan

Kurdo

Kurgo Resedusch Mud Dog
Den här reseduschen räddar bilsäten, picknickfiltar och tält från leriga tassar. En högkvalitativ resedusch från Kurgo.
129 kr → KÖP


Vattenflaska Petser

Ollydog - Vattenflaska
Denna praktiska vattenflaska med medföljande skål är perfekt att ta med sig på längre promenader och resor!
Vattenflaskan är tänkt till husse eller matte och skålen till din hund. Ta enkelt av skålen från flaskans sida och häll upp vatten till din hund
189 kr → KÖP


Torrschampo Petser

Pet Head Dry Clean Spray - torrschampo
Torrschampo för hund från Pet Head som doftar underbart av blåbärsmuffins. 450 ml
165 kr → KÖP


Matskålar Petser

Ruffwear Quencher - hoppfällbar reseskål
Lätt att packa med. Den går att stänga om du vill fylla på med mat innan resan. Passar för både mat och vatten och finns i två storlekar och två färger.
255 kr → KÖP


Pet Remedy

Pet Remedy Lugnande Spray
Naturlig blandning av valeriana, vetivert och andra eteriska oljor, salvia och basilika. Stressminskande och lugnande effekt vid resor.
119 kr → KÖP


Bädd Petser

Tyrol - rund och fluffig bädd
En otroligt mysig bädd i ett fluffigt tyg som ditt hund kommer att älska. Här sover hunden tryggt. Storlek: 50 x 50 x 22 cm
339 kr → KÖP


När du köper via länken erhåller Hundvänliga Hotell en liten provision 😊

Tipsa gärna andra hundägare 🐾