Hundvänliga Hotell i Lappland & Norrbotten

Letar du efter hundvänliga hotell i Lappland och Norrbotten? Då har du kommit helt rätt! Här kan du se vad det kostar att ta med hunden, var på hotellet hunden får vara med och vilka rum du kan boka.

Tipsa oss gärna om det saknas något hundvänligt hotell i Lappland och Norrbotten.
Skicka till charlotte@hundvanligahotell.se

Så här bokar du


Klicka på hotellets namn för att boka

Lämna alltid ett meddelande och berätta att du har med dig din hund innan du slutför bokningen

Hotellet återkommer med bekräftelse på vilket hundvänligt rum ni har fått

Boka gärna i god tid om det går. Många hotell har ett begränsat antal hundvänliga rum

Boka alltid ett rum som går att avboka utan kostnad

All betalning sker direkt till hotellet. Avgift för hund läggs på priset för rummet

Hundvänliga hotell i Lappland & Norrbotten

Med reservation för ändringar.

ABISKO
Abisko Guesthouse & Activities
Det kostar inget att ha med en eller två hundar. Du kan boka 3-bäddsrum och lägenhet.

Abisko Mountain Lodge
Det kostar inget extra att ta med sig hunden. Du kan boka alla typer av rum. Hundar får tyvärr inte vara med i restaurangen.

ARVIDSJAUR
Laponia Hotell
Det kostar inget extra att ta med sig en eller två hundar. Du kan boka enkel, dubbel- och familjerum. Hundar får inte vara med i restaurangen men du kan sitta i lobbyn och äta frukost med din hund.

BERGSVIKEN
Hotell Sport & Rest
Det kostar 175 kr per vistelse/hund och det går bra att ta med sig två hundar. Du kan boka enkel och tvåbäddsrum.

BODEN
Quality Hotell Bodensia
Det kostar 300 kr per vistelse och 400 kr för två hundar. Du kan boka enkel, dubbel och familjerum. Hundar får inte vara med i restaurangen.

BREDSEL
Hotell Storforsen
Det kostar 400 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka familjerum som har en egen ingång. Hundar får inte vara med vid frukosten.

DUNDRET
Dundret Laplands Fjällhem
Det kostar inget för en hund, vill man ha två hundar med sig blir det 100 kr per natt. Du kan boka enkelrum och 6-bäddsrum och det går att lösa om man är 2-5 personer. Hundar får vara med överallt även i köket.

GÄLLIVARE
Gällivare Camping
Det kostar inget extra att ta med hunden. Du kan boka rum och stugor.

Pensionat Augustin
Det kostar 250 kr per vistelse och det är samma pris för max två hundar. Du kan boka alla typer av rum. Hundar får ej vistas i allmäna ytor.

Piilijärvi Camping
Hund kostar 100 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla stugor. Hundar kan inte vara med i kaféet.

Scandic Gällivare
Det kostar 250 kr per natt och det går bra med två hundar. Du kan boka enkel -och dubbelrum. Hundar får inte vara med vid frukosten men du kan ta med dig en frukostbricka till rummet.

HAPARANDA
Cape East
Det kostar 200 kr vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka Standard rum. Hundar får inte vara med i restaurangen men du kan ta med dig en frukostpåse till rummet.

Haparanda Stadshotell
Tilläggsstädning – Pris för 1-2 hundar 300 kr/vistelse. Vi har även ett tillval för 495:-, där hundsäng, handduk, mat/vattenskål, dentastix, bajspåsar, 1 hundgodis och tilläggsstädning ingår. Endast standardrum är bokningsbara. Om hunden inte kan vistas ensam på rummet vid frukost/middag, hör med personalen om möjlighet till ett avskilt restaurangutrymme finns.

Svefi Vandrarhem
Det kostar 150 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar.  Du kan boka alla rum. Hundar får inte vara i kök och allrum.

Vojakkala Vandrarhem
Det kostar inget extra att ta med sig en eller två hundar. Du kan boka alla rum.

HEMAVAN
Hemavans Högfjällshotell
Det kostar 200 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka dubbelrum och 4-bäddsrum. Hundar får inte vara i frukostmatsalen men i lobbyn om det är ok med andra gäster.

STF Hemavans Fjällcenter
Det kostar 50 kr vistelse/hund och det går bra med två hundar.  Du kan boka stugor, hotellrum och vandrarhemsrum. Hundar får bara vara på rummet/stugan.

Trolltunet
Det kostar inget extra för en eller två hundar. Du kan boka lägenhet med 6-och 8 bäddar. Hundar får inte vara i restaurangen.

JOKKMOKK
Hotel Åkerlunds
Det kostar inget extra att ta med en eller två hundar. Du kan boka ett 2-bäddsrum.  Hundar får inte vara med vid frukosten.

Skabram Camping & Stugby
Det kostar inget extra med en eller två hundar. Du kan boka alla typer av stugor.

JUKKASJÄRVI
Icehotell
Det kostar 150 kr per natt och det går bra att ha med två hundar för samma pris. Du kan boka de Nordiska stugorna. Hundar får inte vara med i restaurangen men vid receptionen går bra.

JÄVRE
Jävregården
Det kostar inget extra att ta med sig en eller två mindre hundar. Du kan boka alla typer av stugor.

KALIX
Filipsborg, the Arctic Mansion
Det kostar 330 per natt och det är samma pris för två mindre hundar. Du kan boka standardrum. Hundar får inte vara med i gemensamma utrymmen men du kan ta med dig en frukostpåse till rummet.

Hotell Gamla Staden
Det kostar 350 kr per vistelse och två hundar går bra för samma pris. Du kan boka 3-bäddsrum. Hundar får inte vara med i matsalen men lobbyn går bra.

Hotell Valhall
Det kostar 250 kr per vistelse och det är samma pris om det är två hundar. Du kan boka alla rumstyper. Hundar får inte vara med vid frukosten.

STF Kalix Vandrarhem
Det kostar inget extra att ta med sig en eller två hundar. Du kan boka enkel-och dubbelrum. Hundar får inte vara med vid frukosten.

KIRUNA
Arctic Gourmet Cabin
Det kostar inget extra att ta med sig en eller två hundar. Du bokar stuga. Hundar får inte vara med i restaurangen.

Camp Ripan
Det kostar 220 kr per natt att ta med sig hunden. Du kan boka Giron hotellstugor. Hundar får inte vistas i byggnaden där reception och frukostservering/restaurang är. Vi har även en campinganläggning – där får hundar vara i egna husvagnen/husbilen och utomhus i koppel, men är ej tillåtna i servicehuset.

Hotel E-10
Det kostar 200 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka dubbelrum.

Scandic Kiruna
Det kostar 200 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka Twin Standard rum och Familjerum. Hundar får inte vara i restaurangen men du kan sitta vid receptionen och äta med din hund.

LANNAVAARA
Lannavaara Lodge
Det kostar inget extra att ta med en eller två hundar. Du kan boka alla lägenheter.

LULEÅ
Comfort Hotel Arctic
Det kostar 300 kr per vistelse och 400 kr för två hundar. Du kan boka Standard Dubbelrum. Tyvärr inga hundar i restaurangen, men i lobbyn är det okej.

Elite Stadshotellet
Det kostar 200 kr per natt och det går bra att ta med sig två hundar. Du kan boka dubbelrum standard och superior. Hundar får inte vara med i restaurangen men du kan ta med dig frukosten till rummet. Det finns vatten och matskål att låna, bajspåsar och hundgodis ingår.

First Camp Arcus – Luleå
Det kostar 195 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla typer av stugor. Öppet året runt med magiska sommardagar och vackra vinterlandskap. På den norrländska kusten i Luleå väntar ett enastående naturliv, perfekt för hundsemestern.

Quality Hotel Luleå
Det kostar 300 kr per vistelse och 400 kr för två hundar. Du kan boka dubbelrum. Hundar får inte vistas i restaurangen eller i frukostmatsalen. Däremot går det bra att att äta sin frukost i lobbyn, där får hunden vara med.

SPIS Naran Hotell
Det kostar 200 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka enkel, dubbel – och familjerum. Hundar får vara med i lobbyn.

Savoy Luleå
Det kostar 200 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka Standard dubbelrum. Hundar får vara med i en del av lobbyn där du kan äta frukost.

Scandic Luleå
Det kostar 200 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka dubbel och familjerum. Hundar får inte vara med i matsalen men i lobbyn går bra.

NATTAVAARABY
2 stugor med 5 bäddar 
Det kostar inget att ta med hunden. Två olika stugor, Morfars Magasin – Tiny Timber Lodge, har en stor hundhage på 200 m² som gästernas fyrbenta vänner kan springa fritt i. Götes stuga – Wilderness & Calmness

PITEÅ
Furunäset Hotell
Det kostar 250 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka varje rumstyp.

Pensionatet Malmgatan
Det kostar 250 kr per natt/hund. Max 2 hundar per rum. Du kan boka nästan alla rum. Hundar får vara med vid frukosten om det är ok för andra gäster. Det finns en mysig trädgård också.

Piteå Havsbad
Det kostar inget att att ta med en eller två hundar. Du kan boka alla typer av stugor. Hunddusch och hundrastplats på området.

PUOLTIKASVAARA
Lappeasuando Lodge
Det kostar 100 kr per vistelse för en hund och 150 kr för två hundar. Du kan boka hotellrum och stugor. Hundar får inte vara med i restaurangen men utomhus finns gott om plats.

SANGIS
Sangis Motell & Camping
Det kostar inget att att ta med en eller två hundar. Du kan boka alla rumstyper.

VARGBACKEN
Sikfors Fritidsby
Det kostar 100 kr per vistelse för en hund, 150 kr för två hundar. Du kan boka 2-bäddsrum. Hundar får inte vara med vid frukosten.

VUOLLERIM
Hotel Vuollerim & Vuollerim Camping
Det kostar 350 kr per vistelse på hotellet och det är samma pris för två hundar.  På campingen bor hundar gratis. På hotellet kan du boka dubbelrum och då ingår en egen bädd med nytvättad filt. Rummet har en egen entré. På campingen kan du boka stuga för 2 eller 4 personer. Hundar får vara med utomhus sommartid på någon av hotellets verandor. Det är inte ok att ta med hunden i servicehus på campingen.
Både Hotellet och Campingen har fina promenadstigar bokstavligen runt knuten – inte minst en vacker stig längs Lilla Luleälvens brink med härlig utsikt. Vuollerims Sportklubb håller igång ett jättefint ”hund-spår” runt Bomyrbergets skidanläggning, vintertid. Campingen är en sommarcamping som öppnar runt 15 juni.

ÖVERKALIX
Överkalix Camping & Resort
Det kostar 200 kr per vistelse/hund och det går bra med två hundar. Campigen i gratis. Du kan boka olika stugor. Det finns fina och väl uppmärkta promenadvägar med uppsatta hundlatriner som utgår direkt från campingen. Det finns även en strand där även hundar kan bada. Hundar är ej välkomna vid poolområdet eller i receptionen.


Med reservation för ändringar.
Du bokar via Booking och är garanterad lägsta pris.
Hundvänliga Hotell erhåller en liten provision för bokningen.