Ford

Ford har designat ett Bullerdämpande Hundhus för stressade vovvar, perfekt för Nyårsafton

Nyår är för många hundar och hundägare en stressig upplevelse med raketer och smällare som skrämmer många hundar. Det kan också vara svårt att ta sig till en plats där det är helt raketfritt.
Det är därför som biltillverkaren Ford har designat ett bullerdämpande hundhus, som erbjuder en tyst tillflyktsort från festligheterna.

Med bullerdämpande korkpaneler och en automatisk dörr och den moderna minimalistiska designen har Ford använt samma bullerkontrollteknik somd dom har byggt in i sin senaste Edge SUV. Hundhuset upptäcker höga ljudnivåer med inbyggda mikrofoner och sänder sedan ut motsatta frekvenser för att dämpa dem.

”Vi funderade på hur de teknologier vi använder i våra bilar kunde hjälpa människor i andra situationer”, säger Lyn West, varumärkesinnehållschef på Ford i Europa. Att se till att hundar och deras ägare kunde njuta av en stressfri nyårsafton verkade vara den perfekta tillämpningen för vårt Active Noise Control-system, och vi har några fler idéer på gång om hur vår vardag kan dra nytta av Fords kunskaper”

Den smarta uppfinningen är den första i en serie initiativ, kallade Interventions, som utforskar hur fordons teknologi kan hjälpa till att lösa vardagliga problem. Just nu är det bara tyvärr bara en prototyp, men förhoppningsvis kommer den att komma i produktion snart.

Se vår lista över Raketfria hotell för Nyårsafton

Källa
fordeurope.blogspot.com/2018/12/ford-quiet-kennel-safe-place-for-mans.html

Images: © Ford