Sky

Foto: Zabina Lantz

Ta med hunden och njut av alla fina och Hundvänliga ställen på Gotland

Dom flesta som besöker Gotland för allra första gången blir ofta förälskad i den magiskt vackra naturen och unika utbud på kulturhistoria. Förutom den otroligt pittoreska och fotogeniska medeltidsstaden Visby som sedan länge är en av FN: s världsarvskyddade städer, bjuder ön på ett nästan oräkneligt antal unika naturupplevelser.

Gotland är den perfekta destinationen för alla riktiga livsnjutare som vill unna sig en semester med hunden. Förutom Visbys stora kulturutbud och krogliv i absoluta toppklass, finns kilometerlånga, kritvita sandstränder och många natursköna cykel- och vandringsleder både norr och söder om stan. För att inte nämna dom mäktiga raukfälten utspridda över hela Gotland och på grannön Fårö.

För oss hundägare är bäst av allt att Gotland har ett stort utbud av fina gårdsbutiker, mysiga kaféer, härliga restauranger och personliga Hundvänliga hotell – i Visby och över hela ön – som gärna välkomnar hundar.

Hundvänliga hotell på Gotland

BURGSVIK
Burgsvik Camping
Det kostar inget extra att ta med hunden. Hundar får vara med överallt, utom pool, toaletter och duschar.

Grå Gåsen
Det kostar 295 kr per vistelse och det finns två hundvänliga rum.

DALHEM
Hotel Dalhem
Det kostar 250 kr per vistelse och det är samma pris om man har med sig två hundar. Du kan boka dubbelrum och familjerum. Hunden kan vara med vid frukost om man sitter vid uteserveringen, med eller utan tak. Den får inte vara med inne i restaurangen.

EKEBY
Three Pheasants Boutique B&B
Det kostar inget extra och du kan ha med dig två hundar. Du kan boka alla rum. Hundar kan vara med vid frukosten om de är kopplade.

FÅRÖ
Sudersand Resort
Det kostar inget extra att ta med hunden. Du kan boka rum på hotellet eller stugor.

FÅRÖSUND
Fårösunds Semesterby
Det kostar 300kr per vistelse/hund. Du kan boka alla deras stugor. Stugorna i Fårösunds Semesterby ligger som en perfekt utgångspunkt för utflykter runt om på norra Gotland.

STF Bunge Vandrarhem
Det kostar inget att ta med en eller två hundar. Du kan boka olika rumstyper.

HAVDHEM
Stugbyn Nosseviken
Det kostar inget extra att ta med sig hunden. Hundar får inte vara i sängar och soffor. Stugan har en egen innergård och det finns en utedusch vid varje stuga där kan man duscha hunden.

KLINTEHAMN
Djupvik Hotel
Det kostar 400 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla rum och hundar är välkomna i Restaurangen.

Hejdebo Vandrarhem & Pensionat
Det kostar 100 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla typer av rum. Hundar får vara med överallt utom i köket på vandrarhemmet.

Warfsholm Pensionat
Det kostar 265 kr per vistelse/hund. 100 kr skänker vi till Hundstallet. Du kan boka alla typer av rum och hundar får vara med överallt, både på frukost/fika/lunch och middag. Det finns egen privat strand där hundar är välkomna att bada. Vi säljer även hundglass samt godis från Hugo & Celine. Sortimentet kära hund från Gotländska Gustaf och Linnea (tass-salvor) har vi också.

LICKERSHAMN
Lickershamns Semesterby
Det kostar 300 kr per vistelse/hund och du kan boka olika typer av stugor. Hundar är tillåtna över hela området så länge den är i koppel men inga hundar i poolen.

LJUGARN
Ardrebo B&B
Det kostar 200 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka 2-bäddsrum och familjerum. Rummen har egen uteplats. Hundar får inte vara med vid frukost men du kan ta med dig frukosten till rummet. Hundar får vara med i trädgårdsserveringen.

Villa Alskog
Det kostar 200 kr per vistelse/hund. Du kan boka dubbelrum och familjerum. Hundar får vara med när man äter och överallt.

LÄRBRO
Vallevikens Hotell & Restaurang Sjökrogen
Det kostar 350 kr per vistelse att ta med hunden, två hundar blir 700 kr per vistelse. Du bokar stuga med pentry eller hotellrum. Hundar får vara med på restaurangens uteservering. Hundar får inte vara i säng eller soffa.

Västös Strand by First Hotels
Det kostar 500 kr per vistelse och du kan boka alla typer av villor. Nya arkitektritade strandvillor vid Kappelshamnsviken på norra Gotland.

ROMAKLOSTER
Brukshotellet Roma B&B
Det kostar 140 kr per vistelse/hund under normalsäsong. Under högsäsong 15/6–15/8 får man inte ta med sig några hundar.

SLITE
Fröjel Resort & Spa
Det kostar 300 kr per vistelse och du kan boka alla typer av rum. Hundar får vara med i restaurangen.

Gothem Logi & Vedugnen
Det kostar 150 kr per vistelse/hund och du kan boka vissa rum. Hundar får vara med när man äter i vår restaurang

Hotell Slitebaden
Det kostar 250 kr per vistelse och du kan boka dubbelrum. Hunden får ej vistas i sängarna. Hunden får var vara med i trädgården där du kan äta frukost.

Slite Strandby
Det kostar 200 kr per dygn och det är samma pris för två hundar. Du kan boka stugor med ett eller två sovrum. De tar ut en deposition på 2000 kr när man har med sig hund som du får tillbaka om stugan är städad ordentlig.

STÅNGA
Gumbalde Resort
Det kostar 150 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka Dubbelrum Classic och Superior. Hundar får vara med på uteservering, shop/reception/golfbanan.

TOFTA
Surflogiet
Det kostar inget att ta med hunden och två hundar är helt ok. Du kan boka dubbeltält för 2personer. Frukost är serverat i en korg till tältet på morgonen, så hunden är varmt välkommen där med. Hundar är tillåtna överallt på Surflogiet, inklusive restaurangen (som ligger på stranden). Dock måste hunden vara kopplad.

VISBY
Best Western Solhem Hotell
Det kostar 200 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka enkel-och dubbelrum. Du kan äta frukost med hunden i anslutning till frukostmatsalen.

Best Western Strand Hotell
Det kostar 200 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka enkel-och dubbelrum. Du kan äta frukost med hunden i anslutning till frukostmatsalen.

First Hotel Kokoloko
Det kostar 300 kr per vistelse/hund och det går bra med två hundar. Du kan boka Deluxe rum med kök, Standard Family rum och Superior rum. Hundar får inte vara med när man äter, bara utomhus.

Hotell Breda Blick
Det kostar 150 kr per natt. Förutom frukostens bufféområde är hunden välkommen överallt på hotellet. Det går alltså även att sitta inne i matsalen med hunden, likväl som i vår rymliga trädgård.

Hotel Helgeand Wisby
Det kostar 250 kr per vistelse och det är samma pris om det är två hundar. Du kan boka alla typer av rum. Hundar får inte vara med i matsalen men du kan äta frukost med hunden i trädgården. Personligt hotell i unik miljö från 1200-talet i hjärtat av Visby.

Hotell S:t Clemens
Det kostar 150 kr per hund/natt och du kan boka tvåbäddsrum standard och två tvåbäddsrum superior. Hunden får inte vara med i frukostmatsalen men under sommarhalvåret sitter man bäst ute i våra trädgårdar och äter, där är hunden självklart välkommen.

Hotell Villa Borgen
Det kostar 200 kr per vistelse/hund och du kan boka dubbelrum. Hundar får inte vara med vid frukosten men på innergården går det bra.

Kalk Hotel
Det kostar 150 kr per vistelse och du kan boka Double Standard Rum. Endast en hund per rum. Hundar får vara med på uteserveringen.

Kneippbyn Resort Visby
Husdjur är tillåtet i parkerna om det är kopplat. De flesta av våra boenden tillåter inte husdjur men är välkomna mot en avgift på 300 kr i Campingstugor Budget, Ekonomirum och Semesterstugor 20-35 kvm. Kontrollera boendet innan bokning för att vara säker. I år har vi även för dig som bor på Kneippbyn en sprillans ny hunddusch. Hundar är välkomna på restaurangernas uteserveringar.

Nickarve Gård
Det kostar inget att ha med sig en eller två hundar. Du kan boka alla typer av stugor.

Novi Resort
Det kostar 500 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka Bungalow Studio, Bungalow och Bungalow Oceanfront. Våra Bungalows är väldigt hundvänliga då det är som små radhus och har egen entré, uteplats och stengolv. Finns till och med en utedusch. Hundar får vara med vid frukosten utomhus eller så kan du ta med dig frukosten till bungalow. Vi har en restaurang nere vid stranden som är öppen för middag, där är hundar välkomna.

Villa Alma
Det kostar 250 kr per vistelse och du kan boka Deluxe rum och Superior rum. Hundar får bara vara med till och från rummet.

Visby Gustavsvik
Det kostar 300 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka rum, lägenheter och stugor. Hundar får vara med på uteserveringen om det är ok med andra gäster.

Visby Fängelse Vandrarhem
Det kostar inget extra och två hundar går också bra. Hundar får inte vara med vid frukosten.

Visby Lägenhetshotell
Det kostar 300 kr per vistelse/hund och du kan boka 3-bäddsrum och 4-bäddsrum.

Visby Strandby
Det kostar inget extra att ta med hunden. Du kan boka stugtyp Lillstuga och det går bra med max två hundar. I våra stugor bor du bra med en fantastisk utsikt mot havet i Visbys norra del.

Scandic Visby
Det kostar 200 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla typer av rum. Hundar får inte vara med i restaurangen, gym och relax.

STF Vandrarhem Visby/Rävhagen
Det kostar inget extra att ha med sig en eller två hundar. Du kan boka stugor med självhushåll och rum. Hundar får inte vara i frukostmatsalen men sommartid kan man sitta ute och äta med hunden.

VÄSTERGARN
Hotel Stelor
Det kostar inget extra att ta med sig hunden. Dubbelrum är bäst lämpade för en mindre hund, medan våra större rum som vi kallar Mini Suites går det fint att ha med sig två hundar, alternativt en hund av större storlek. Hund är välkommen i restaurangen så länge hunden klarar av/mår bra i en restaurangmiljö med allt vad det innebär. Säg gärna till när du bokar bord att du har med dig din hund.


Med reservation för ändringar.
Du bokar via Booking och är garanterad lägsta pris.
Hundvänliga Hotell erhåller en liten provision för bokningen.

Salthamn

Foto: Salthamn

Hundvänliga kaféer & restauranger

Café Zoomarket, Visby
Hos oss är alla välkomna. Både två och fyrbenta gäster. Vi serverar lättare rätter så som sallader och smörgåsar samt kaffe och fikabröd. Finns även hundtrim och veterinärklinik.
www.zoomarket.se/cafe/

Backyard Visby
Smått & Gott, mellanrätter och huvudrätter. Hundar är välkomna både ute och inne.
www.backyardvisby.com

Bad Wolf BBQ, Visby
Amerikanskt och Mexikanskt kök. Hundar är välkomna både ute och inne.
www.gothemscantinaycasitas.com

Bageriet Mat & Bar, Visby
Fokus ligger på närproducerade råvaror där de gotländska grönsakerna ofta står i centrum. Hundar är hjärtligt välkomna, både ute och inne.
www.bagerietvisby.se

Bagarns Hemse
Många åker långväga för att njuta av Bagarn’s specialiteter, som hallonrutan, mördegsvåffla, saffransfläta och många andra gotländska godsaker. Hundar får bara vara utomhus.
www.bagarns.se

Bakfickan, Visby
Fisksoppan är en klassiker som du inta skall missa! Hundar är välkomna på uteserveringen.
www.bakfickanvisby.se

Bruket Café & Butik, Lummelundagrottan
I en gammal lada med anor från 1800-talet serveras deras berömda mat- och efterrättsvåfflor samt lunch, smörgåsar, sallader, saffranspannkaka och annat fika. Allt är hemlagat och hembakat. Hundar är välkomna ute och inne. Hundar får inte följa med in i Lummelundagrottan men det finns vackra promenadstråk, cykelstigar, grillplats nere vid stranden, bruksparken och den geologiska naturstigen ovanför grottan.
www.facebook.com/pages/Bruket-Cafe

Bruna Dörren, Ljugarn
Hundra sorters öl. En restaurang, Potobers som älskar potatis, reggae bar och ett cafe, Glada Glassen. Hundar är välkomna överallt.
www.brunadorren.com

Brödboden Södertorg & Hunnelund, Visby
Sött litet bageri/café med riktigt gott bröd och goda bullar. Hundar är välkomna i ett rum inne i kaféet.
www.brodboden.business.site/

Brödernas, Visby
Här serverar vi Gotlands grymmaste hamburgare såväl till slutspel som vid off season. Eftersom vi är en sportbar visar vi även de största matcherna från de bästa ligorna i Europa och världen. Hundar är varmt välkomna, både inne och ute.
www.brodernas.nu/restauranger/visby/

Bungenäs Matsal & Kalkladan
Här kan du njuta av en alldeles unik miljö där du kan äta gott, lyssna på musik, se på konst och bara ta in den speciella platsen. Hundar är välkomna inne och ute.
www.facebook.com/kalkladan.bungenas

Café Amalia, Visby
Här kan du njuta av frukost hela dagen och goda lunchrätter. Hundar är välkomna in.
www.instagram.com/cafeamaliavisby/

Café Kubanen, Västerhejde
Caféet är inrett på ett typiskt Kuba-inspirerat sätt i en gotlandsmiljö och är dagtid för fika och lunch, även vissa kvällsaktiviteter då och då med After Work. Hundar är välkomna både ute och inne.
www.cafekubanen.se

Café Maffen, Fårösund
Året runt-caféet i hjärtat av Fårösund. På baksidan gömmer sig en trädgård med ett fantastiskt valnötsträd som erbjuder våra gäster skugga och en instavänlig fika. Hundar är välkomna på den stora uteserveringen.
www.facebook.com/cafemaffen

Café Mirell
Ett litet familjärt och mysigt café med många vegetarisk alternativ. Fram till kassan, i första delen av lokalen får man sitta med hunden och på hela uteserveringen
www.mirells.se

Café Gula Huset, Visby
Stämningsfull miljö med klassiskt porslin, blåbärspaj, saffransbullar och sju sorters kakor. Hundar är välkomna i den mysiga trädgården.
www.facebook.com/cafegulahuset/

Crêperie Tati
Missa inte ett besök på originella Kutens Bensin crêpes och galettes tillagade av franska crêpiers från Bretagne. Hundar är välkomna både inne och ute.
www.facebook.com/Creperie-Tati

Coq & Vin, Visby
En franskinspirerad pärla i Visby som vårdar råvaran och respekterar tallriken. Hundar är självklart välkomna in i restaurangen.
www.coqovin.se

Etelhems Krukmakeri, Stånga
I restaurangen erbjuds luncher, nybakat kaffebröd och glass och pizza vissa dagar. Hundar är välkomna både ute och inne.
www.etelhemskrukmakeri.se/restaurang

Frida’s Bakery & Coffee
Hembakat fika, fräscha sallader & wraps, grillade smörgåsar och gott kaffe i snygg miljö. Hundar är välkomna både inne och ute.
www.instagram.com/fridasbakerycoffee

Glassmagasinet, Visby
Europas största Glassbar med över 300 olika glass smaker varav 180 hemmagjorda. Hundar är välkomna inne, men inte på övervåningen.
www.glassmagasinet.se

Glassvillan Visby
Precis innanför ringmurens norra port vid Botaniska trädgården kan glassälskare nu njuta av hemgjord glass. Hundar är välkomna.
www.glassvillan.se/visby/

Guldkaggen by Allegrine
Menyn «à la Côte d’Azur» erbjuder många sommarfavoriter – allt från lätta sallader till helgrillad fisk, lamm och franska pizzor. Hundar är välkomna både inne och ute.
www.guldkaggen.se

Gustaf & Linnea
Besök deras honungsbar och provsmaka gotländsk honung från flera olika biodlare. I sommar kan du hänga med ut i bigården på bisafari. Här kan du också köpa ekologiska hudvårdsprodukter för hundar.
www,gustaf-linnea.myshopify.com/

Espressohouse, Visby
Eget bageri och här satsar man stort på att ha personal med kaffekunskap utöver det vanliga. Hundar är välkomna både inne och ute.
www.espressohouse.com/coffee-shops/visby/

H10 Bar & Café, Visby
Frukost, ett brett lunchutbud, hembakat kaffebröd, en skön atmosfär och stans bästa kaffe. Hundar är välkomna inne vid vissa bord.
www.www.h10barcafe.se

Hablingo Crépérie
Härligt och originellt ställe, fransk Crêperie, Variété och Bar. Hundar är välkomna på terassen och inomhus om det inte är någon gäst som är allergisk.
www.hablingbocreperie.com

Hamnkrogen, Östergarn
Krogen är mycket vackert belägen i direkt anslutning till en av östra Gotlands äldsta och mest levande fiskehamnar. Hundar är välkomna både inne och ute.
www.isolabella.se/hamnkrogen-herrvik

Hamra Krog & Krukmakeri, Burgsvik
Här finns delibutik, konstgalleri, boule, musikscen, solig uteservering, cider och inte minst rustik fransk mat med gotländsk touche. Hundar alltid varmt välkomna, vi ser till att hitta en plats för er där övriga gäster också är bekväma.
www.facebook.com/hamrakrog

Hop Shed Brew Pub, Visby
Stort utbud av lokala ölsorter och god mat. Hundar är välkomna både inne och ute.
www.hopshedbrewpub.se

Isola Bella
Unik sommarentré via Visbys smalaste gränd är en blandning av medeltida Visby och Lady & Lufsen idyll. På deras lugna och vackra uteservering i trädgården är hundar välkomna och även inomhus.
www.isolabella.se/isola-bella-visby

Katthammarsviks Rökeri & Restaurang 
Här kan du komponera din egen tallrik med delikatesser från havet. Har du tur är den nyrökta fisken fortfarande ljummen. Hundar är välkomna både ute och inne.
www.katthammarsviksrokeri.se

Kasai, Visby
Japanska fusionrätter och välgjorda cocktails. Hundar är välkoma både takterrasen och inne i restaurangen.
www.kasai.se

Krusmyntagården utanför Visby
Här kan du äta, fika, shoppa i vår mysiga butik eller bara strosa i örtgården med mängder av växter. Hundar är alltid välkomna både inne och ute.
www.krusmynta.se

Körsbärsgården
Konst, Natur & Arkitektur och Kafé Bistro. En mötesplats för samtida konst vid Storsudrets havshorisont. Hundar är välkomna både inne och ute.
www.korsbarsgarden.se

Lilla Bjers, Västerhejde
Maten på lilla Bjers tillagas på våra egna grödor samt kött från lokala gårdar på ön, alltid ekologiskt. Vid fint väder får ni gärna sitta i trädgården under bar himmel med hunden.
www.lillabjers.se

Lindgårdens Värdshus, Visby
Upplev ett erkänt Gotländskt kök med en förstklassig vinlista. Här garanteras en härlig upplevelse för smaklökarna. Du kan äta med hunden vid baren eller ta en Gin Tonic i Vingården.
www.lindgarden.com

Leva Kungslador
En bit söder om Visby hittar du det härliga stället med stenugnsbageri, restaurang, gårdsbutik och trädgård. Hundar är välkomna både inne och ute.
www.levakungslador.se

Ljugarns Strandcafé
Fullfjädrad severing med allt ifrån en glass i solen, drink under after beachen till en härlig middag. Hundar är välkomna på uteserveringen.
www.strandcafe.se

Majstre Restaurang Bar & Café, Hoburgsklippan
Oavsett om du väljer att äta lunch eller middag i vår nyinredda restaurang, eller bara ta en kopp kaffe i vårt nya café, kan du vara säker på att du får njuta av öns mest magnifika havsutsikt. Hundar är välkomna på den härliga uteserveringen.
www.majstre.se

Mille Lire Stora Torget, Visby
En bit av Rom, i hjärtat av Visby. Finns på två ställen. Goda stenugnsbakade pizzor. Hundar är välkomna både ute och inne.
www.millelire.se

Rute Stenugnsbageri
I nordöstra Gotland, på öns enda kulle, ligger Rute Stenugnsbageri – ett hantverksmässigt och vänligt sinnat litet sommarbageri. Här njuter du av nybakat i trädgården. Hundar är välkomna i trädgården.
www.rutestenugnsbageri.se

Salthamn
Salthamn är en underbar och naturskön plats där du erbjuds något alldeles utöver det vanliga. Du får gärna gärna ha med hunden med till Fabriken och restaurangen. Vad gäller uthyrningshusen så kan man ha hund i Röda Huset och Gula Huset.
www.salthamn.se

Själsö Bageri & kafé
Du kan antingen avnjuta en frukostmacka, kaffe och juice hos oss eller köpa med dig något av våra bröd, frallor eller bullar. Hundar är välkomna både ute och inne.
www.sjalsobageri.se

St Hans Café, Visby
Café Mat Kärlek. Jättmysig trädgård vid en kyrkoruin, fika med hemmagjorda bakverk. Hundar är välkomna både inne och ute.
www.sthansvisby.se

Strandbaren i Slite
Strandbaren är en restaurang belägen ett stenkast från havet och Slites egna skärgård med en välkomponerad meny för hela familjen. Hundar är välkomna på uteserveringen.
www.slitestrand.se

Sylvis döttrar, Fårö
Ett hemtrevligt bageri och café där vi bakar bröd, bullar, kakor och annat gott som du kan avnjuta här med en kopp ekologiskt kaffe eller ta med till stranden. Hundar är välkomna både inne och ute.
www.facebook.com/Sylvis-Döttrar

Todo Krog, Fårö
Här är det fokus på Tapas med smaker från Mellanöstern, Asien, Europa, Latinamerika och Mexiko. Man får ha mindre hundar i restaurangen om dom är tysta annars kan man sitta på uteserveringen med hunden.
www.todokrog.se

Vår Fru, Visby
Mat, cocktails & naturviner. I ateljén på Vår Fru gör vi utställningar med fantastiska konstnärer. Hundar är välkomna både inne och ute.
www.vaarfru.se

Våffelmagasinet Ljugarns Hamn
Belgiska våfflor, glass, bär eller godis. Hundar är välkomna både ute och inne.
www.www.vaffelmagasinet.se

Växthuset Linds
Butiken med ett stort utbud av snittblommor, krukväxter, buskar, träd, inredningsdetaljer och restaurang. Hundar är välkomna överallt.
www.vaxthusetlinds.se

Bra att tänka på när du tar med hunden på kafé & restaurang– hunden skall alltid vara kopplad

– hunden skall vara lugn och rastad innan

– ta gärna med en egen vattenflaska med skål

– ta gärna med ett ben så hunden är sysselsatt

– bokar du bord så meddela att du har din hund med dig så kan restaurangen ge er en bra placering

Visby

Cykla på Gotland

Magiska upplevelser väntar på dig när du ger dig ut på cykeltur runt Gotland. Nästan inga backar, många små vägar längs kusterna och badstränder runt hela ön.

Gotlands Cykel Uthyrning
Cykeluthyrning mitt i Visby och Gotland-runt-service om man får problem med cykeln. Här kan du hyra en cykel med hundkärra, pris från 100 kr för kärran. De har också bra kartor med Gotlandstips.
www.gotlandscykeluthyrning.com

Gotlandsleden
Den här fina cykelleden sträcker sig runt hela Gotland, från Fårö i norr till Hoburg i söder och är 50 mil lång.

Hundbad SkyFoto Zabina Lantz

Bada med hundenPå Gotland finns många mil kust, gott om små insjöar och många möjligheter för våra fyrbenta vänner att ta ett svalkande dopp. På en del välbesökta badstränder råder dock hundförbud under sommarsäsongen.
Här listar Region Gotland vilka av öns stränder som har hundförbud mellan den 1 maj och 30 september.
www.gotland.com/activities/bada-med-hund/

I den här facebookgruppen kan du hitta tips på hundvänliga bad.
www.facebook.com/groups/2239647392767651

Fårö

Vad händer på ön

Här kan du läsa om alla evenemang och vad som är på gång just nu.
www.gotland.com/besoka-uppleva/alla-evenemang/

Välkommen till Semesterlivet på Ön

Gotlands officiella besöksplats. Massor med inspiration och bra information om ön.
www.gotland.com

Gotland Just Nu

Gotland Just nu är sajten och magasinet för dig som älskar Gotland.
www.gotlandjustnu.se

Upplev Fårö

www.upplevfaro.se

Upptäck Ljugarn

www.ljugarn.se

Gotland

Ta sig till Gotland

 

BÅT

Du kan åka båt till Gotland från Nynäshamn, Oskarshamn och Västervik (sommardestination).
Önskar du ha ditt hund med på passagerardäck ska du boka djurplats: SF1650 – Vilstol i Djursalongen, SF1500 – vilstol i Djursalongen (del av Försalongen), SF700 – vilstol i djuravdelningen. På SF1650 och SF1500 finns också ett begränsat antal djurkupéer där hund/katt får vistas. Djurkupé bokas via telefonbokning. Sällskapsdjur får inte vistas i övriga salonger eller kupéer. Hunden kan också vistas i din bil under överresan men det är  inte att rekommendera. Möjlighet till tillsyn ges bara 1 gång under överresan. Uppge alltid vid incheckning om du har en hund me dig.
www.destinationgotland.se/sv/farja/allt-om-resan/infor-resan/

FLYG

BRA
Din hund får följa med i kabinen på våra flyg inom Sverige. För djur som reser i kabin utgår en avgift på 350 kronor per enkelresa/kolli oavsett om du flyger direkt eller reser med ett anslutningsflyg. Vi tillåter endast 1 bur per passagerare och endast mjuka burar. Vikten av djur inklusive bur får ej överstiga 8 kg.
BRA accepterar ej transport av djur i bagageutrymme (AVIH), då lastutrymmet ej är uppvärmt.
www.flygbra.se/info/allt-om-resan/sarskilda-behov

Norwegian
Kostnader för att transportera din hund i kabinen: 550 – 750 SEK (online) 600 – 800 SEK (flygplatsen)/djur, per väg.
www.norwegian.com/se/reseinformation/bagage/resa-med-husdjur/

Ryanair
Accepterar bara ledarhundar.

SAS
Du kan ha hunden i kabinen eller i lastutrymmet. Kostnad fr. 550 kr
www.sas.se/reseinfo/sarskilda-resebehov/resa-med-djur/

Bra att tänka på!
Du måste alltid boka in hunden när du reser med flyg eller båt. Endast ett begränsat antal hundar är tillåtna så försök vara ute i god tid.

Visby
Gotland
Gotland
Visby
Visby
Visby
Gotland

Foton från Gotland
Joakim Lloyd Raboff är filmare, fotograf och bildkonstnär som blev förälskad i Gotland redan i början av 1990-talet när han gick på Gotlands Konstskola. Joakim återvänder så ofta han kan och hans fotografier syns i guider, artiklar och böcker om ön. www.raboffphotography.com