Petgood

Inga tassavtryck ? petgood, det insektsbaserat hundfodret

 Idag är många medvetna om att minskad köttkonsumtion är ett av de bästa sätten att minska påverkan på miljön. Men vad många inte vet är att husdjur står för 25% av miljöpåverkan från köttindustrin, vilket innebär att husdjur är en verklig belastning för miljön. Vi har ett uppdrag att ändra på detta, eftersom vi älskar husdjur och vår planet.

För att göra detta grundades det svenska företaget petgood som utvecklade sitt eget hundfoder, ett komplett hundfoder fyllt med näring från insektsprotein av högsta kvalitet, vitaminer, mineraler och essentiella fettsyror från växtbaserade källor. Men utöver att göra din hund gladare och friskare bidrar det också till att göra vår planet gladare och friskare; Insekterna som används som proteinkälla orsakar 94 % mindre växthusutsläpp, behöver 93 % mindre mark, förbrukar 92 % mindre foder och 80 % mindre vatten i jämförelse med kött – vilket gör det till ett hållbart och hälsosamt alternativ för din hund! Hur pawsome är inte det?

Petgood

Varför insekter?

Insekter är en stark naturkraft. Precis som naturen har förmågan att skapa blomstrande liv av nästan ingenting alls, kan insekter också göra det.

Visste du att insekter äter organiskt avfall?

De är en av våra bästa förädlare inom återvinning och kan förvandla biprodukter och avfall till högkvalitativt protein. Våra insekter äter organiska och växtbaserade biprodukter av hög kvalitet.

Petgood jobbar för att skapa en mer hållbar och transparent husdjursvärld. Om du också vill att din fyrbenta familjemedlem ska äta hälsosamt utan att det sker på bekostnad av vår planet, så välj ett insektsbaserat foder. The do good pet food.

www.petgood.com