Saldo

Flatcoated retrievern Saldo vinner Best in Show på Stockholm Hundmässa 2023

Flatcoated retrievern Almanza King Of The Castle slog drygt 5 800 andra hundar och tog hem titeln Best in Show på Stockholm Hundmässa 2023. Finalen dömdes av Ann Ingram från Irland.

Sexåriga Saldo, som han kallas till vardags, är international, svensk, norsk, dansk och polsk utställningschampion och uppfödd av Ragnhild Ulin. Han ägs av Carina Lundeklev.

-Han imponerade sett till helheten. Han har ett härligt huvud och uttryck men han har särskilt de där härligt lätta rörelserna, en bra front och en bakdel utan överdrifter. Men det var mycket hård konkurrens för det var en samling fantastiska hundar, konstaterade Ann Ingram om de tio hundarna i Best in Show-finalen.

Stockholm Hundmässa lockade i år totalt 6 660 hundar varav de flesta deltog i utställningen. Hundmässan är en så kallad Nordic dog show, vilket innebär att både svenska och nordiska certifikat står på spel. Vinnande hane och tik i varje hundras kan numera titulera sig Svensk Vinnare och har dessutom kvalificerat sig till den anrika utställningen Crufts i Birgmingham, Storbritannien nästa år. Drygt 700 hundar tävlade även i agility, freestyle och heelwork to music.

På lördagen avgjordes SM i junior handling och vinnare blev Nellie Podlinski, som även hon kvalificerade sig till att representera Sverige i Junior Handling på Crufts 2024. SM-guld i heelwork to music gick till Lovisa Martinsson och border collien Signe. SM-guldet i freestyle vann Lizette Olausson med sin border collie Lotus.

Totalt 18 377 besökare kom till Älvsjömässan under lördagen och söndagen för att titta på hundar och shoppa.

Sist men inte minst avgjordes tävlingen SKKs uppfödargrupp 2023. När resultaten för hela året räknades ihop stod Cecilia Benjaminson, kennel Zicans, som segrare med sina american staffordshire terrier.