Hundvänliga Herrgårdar

Det finns många vackra och Hundvänliga herrgårdar runtom i Sverige. Bor du på en herrgård har du magisk natur utanför dörren för härliga promenader med din hund.

Hundvänliga Herrgårdar

BLEKINGE
Skärva Herrgård
Den säregna herrgården, som är en del av världsarvet Karlskrona, uppfördes på slutet av 1700-talet och ligger insvept i ett vackert naturreservat vid Östersjön, sju kilometer utanför stan, intill havet.
Det kostar inget extra att ta med en eller två hundar. Du kan boka alla typer av rum. Hundar får vara med vid frukosten.

BOHUSLÄN
Hensbacka Herrgård
1 kilometer från Hensbacka herrgård kan du njuta av Saltkällans stränder.
Det kostar inget extra att ta med sig en eller två hundar. Hundar kan vara med i restaurangen.

DALARNA
Rankhyttans Herrgård
En herrgård inbäddad i historien, med anor från 1200-talet. Det var här som Gustav Vasa började sin färd genom Dalarna.
Rankhyttan är belägen vid Vikasjön 2 mil söder om Falun.
Det kostar inget extra att ta med en eller två hundar. Du kan boka rum i annexet. Hundar får vara med i restaurangen om det är ok för andra gäster.

Wanbo Herrgård
Wanbo Herrgård ligger i vackra omgivningar 3 km söder om Smedjebacken i södra Dalarna.
Det kostar 150 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Sommartid får hundar vara med på uteserveringen men inte i matsalen.

DALSLAND
Baldersnäs Herrgård
Njut av Herrgårdsliv och storslagen natur i hjärtat av Dalsland. Strosa omkring i vår vackra engelska park.
Det kostar 250 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka dubbelrum. Hundar får vara med på terassen men inte i restaurangen inomhus. Hundar välkomnas med vattenskål och lite godis.

HÄLSINGLAND
Norrfly Herrgård
Strax utanför Kilafors, granne med Bollnäs golfklubb ligger Norrfly herrgård vackert beläget vid skog, berg och gröna greener.
Det kostar inget att ta med sig en eller två hundar.
Du kan boka alla typer av rum. Hundar får bara med i undantagsfall i matsalen och i baren.

MEDELPAD
Söråkers Herrgård
Söråkers Herrgård ligger i Söråker nära flygplatsen och fem minuters bilfärd från både Höga kusten och Söråkers badplats.
Det kostar 200 kr per natt och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla rumstyper, välj mellan hotellboende i herrgårdshuset eller vandrarhemsboende i gårdshuset. Hundar får inte vara med vid frukosten.

SMÅLAND
Hooks Herrgård
En rofylld oas mitt i hjärtat av de småländska, böljande skogarna.
Det kostar inget extra. Du kan boka rum i Strandstugan. Hunden får inte vara på allmänna ytor hos oss så de kan ej vara med vid middag/frukost eller inne i salongerna.

Stufvenäs Gästgifveri
Det kostar 200 kr per hund/vistelse och två hundar går också bra. Du kan boka klassiska dubbelrum och Gästgifvarrum på suterrängvåningen. På suterrängvåningen hittar ni våra gedigna gästgifvarrum som passar Stufvenäs stil med rustika, exklusiva möbler från KA Roos. Här bor ni med hög komfort i lite mer rymliga rum på 23 kvm med begränsad utsikt. Det går bra att äta frukost i soffgrupper utanför matsalen och där är hundarna också välkomna.

Wallby Säteri
Herrgården med tillhörande stugor ligger vackert vid stranden av Skirösjön.
Det kostar 200 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla både hotellrum och stugor. Hundar kan inte vara med i restaurangen.

SÖDERMANLAND
Dufweholms Herrgård
Dufweholms Herrgård är ett romantiskt herrgårdshotell beläget strax utanför Katrineholm med vackra miljöer att promenera i.
Det kostar 395 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka  lyxsvit. Hunden får vara med på vår uteservering som är öppen sommartid samt i våra salonger men inte i våra matsalar.

UPPLAND
Gimo Herrgård
Gimo Herrgård ligger mitt i Upplands vandringsmecka. Här möts Vikingaleden (Roslagsleden) och Upplandsleden, här passerar även St Olavsleden och utanför dörren går Dammleden runt Gimosjön som är 12 km.
Det kostar inget extra och det går bra med två hundar. Du kan boka Standard dubbelrum. Hundar får inte vara med i restaurangen eller i huvudbyggnaden.

Söderfors Herrgård
I gränslandet mellan Uppland och Gästrikland med Dalälven strömmande förbi längs parken finner du Söderfors Herrgård.
Det kostar 400 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka Standardrum. Hundar får bara vara i rummet.

VÄRMLAND
Dömle Herrgård
Hundar älskar naturen och stigarna kring Dömle.
Det kostar 250 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka dubbelrum och enkelrum och de finns i klassisk herrgårdsstil i Sjögården. Hundar kan inte vara med vid frukosten men du kan äta frukost på rummet.

Hennickehammars Herrgård
Mitt i värmländska bergslagen finner du lugnet och kan njuta av livets goda vid Hemtjärns trolska vatten.
Det kostar inget att ta med hunden. Du bor i en stuga i “Vargbyn”. Hundar får bara vara med på terassen.

Ulvsby Herrgård
Länsmansgården i Selma Lagerlöfs roman Gösta Berlings Saga, och med anor från 1500-talet.
Det kostar 200 kr per vistelse och det är samma pris för 2 hundar. Du kan boka deras standardrum i länsmanflygeln. Hundar kan inte vara med vid frukosten.

VÄSTERGÖTLAND
Aspenäs Herrgård
Aspenäs Herrgård ligger vackert inbäddad bland buskar och träd och med en vidsträckt gräsmatta som sträcker sig ner mot Aspens vattenbryn.
Det kostar 250 kr per vistelse och det är samma pris för två  hundar. Du kan boka dubbelrum. Hundar får inte vara med i restaurangen men uteserveringen går bra.

Knistad Herrgård
Låt dig förföras av den idylliska omgivningen, de läckra rätterna i deras välrenommerade restaurang,  golfbanan och deras vänliga personal.
Det kostar inget extra att ta med sig en eller två hundar. Du kan boka enkel och dubbelrum. Hundar får inte vara i restaurangen men sommartid kan man äta frukost med hunden på terassen.

Ronnums Herrgård
I naturskön miljö vid Vänerns sydspets mellan Trollhättan och Vänersborg, och precis vid foten av Halleberg och Hunneberg, ligger Ronnums Herrgård.
Det kostar 300 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka dubbelrum. Hundarna får gärna sitta med på våra uteserveringar (frukost och restaurang) och de får även vara med i restaurangen.

VÄSTMANLAND
Hellefors Herrgård
Herrgårdsboende med en avslappnad känsla. Det kostar 100 kr per natt/hund. Du kan boka de flesta rum. Hundar får vara med i restaurangen.

Åkerby Herrgård
Hundar är alltid välkomna till oss. Här trivs hundar och hundägare. Vårt naturnära läge vid Fåsjön med skogen som närmaste granne, stora gräsytor och vandringsleder i närheten ger många mervärden.
Du kan boka olika rumstyper. Vi har enkelrum, dubbelrum, sviter, lägenheter och familjerum. Det kostar 250 kr per vistelse för en eller två hundar. Hundar får vara med nästan överallt i rum och lokaler och restaurang, dock inte gå
runt vid ex. buffébord.

 

Så här bokar du


 Klicka på hotellets namn för att boka

 Lämna alltid ett meddelande och berätta att du har med dig din hund innan du slutför bokningen

 Hotellet återkommer med bekräftelse på vilket hundvänligt rum ni har fått

 Boka gärna i god tid om det går. Många hotell har ett begränsat antal hundvänliga rum

 Boka alltid ett rum som går att avboka utan kostnad

 All betalning sker direkt till hotellet. Avgift för hund läggs på priset för rummet

Hundvänlig Herrgård
Här har vi samlat alla Hundvänliga Slott i Sverige.