Hundvänliga Slott

Upplev en unik och historisk miljö med din hund i någon av de här Hundvänliga Slotten. Alla med vackra slottsparker och fina grönområden precis utanför.

Hundvänliga Slott

SKÅNE
Bäckaskog Slott
Mystik & Romantik sedan 1200-talet. Vandra till naturområde Kjugekull. Leden från Bäckaskog Slott tar dig hela vägen till vackra Kjugekull – 1 700 m enkel väg. På Kjugekull kan du sedan välja hur långt du vill promenera innan du vänder tillbaka.
Det kostar 100 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka  rum i Klostergården samt dubbelrum i  Humlehuset är hundvänliga. Hundar kan endast vara på rummet och i Slottsparken.

The Norrmans Castle
En alldeles unik slottsupplevelse väntar dig på detta nyöppnade ställe utanför Lund skapat av The Norrmans som också trevliga The Norrmans Farmhouse i Danmark. Hund kostar inget extra. Du bokar rum i Paviljongen och där får hundar som är väluppfostrade och rena bo. Endast en hund per rum. Hunden, om den väluppfostrad och inte stör, får gärna följa med under middagen och frukost. Dock med förhållet att om någon är allergisk eller hundrädd så får hunden stanna i paviljongen den vistelsen.

SMÅLAND
Västanå Slott
Västanå Slott utanför Gränna är ett av Sveriges bäst bevarade slottshotell.
Det kostar 100 kr per hund/natt och två hundar går bra. Du kan boka rum i Annexet. Hundar får inte vara med i frukostmatsalen men det går bra att äta utomhus med hunden.

STOCKHOLM
Ulfsunda Slott
Ulfsunda slott har 54 unikt designade hotellrum. Nära till Bromma flyg, tvärbana, tunnelbana och buss.
Det kostar 300 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla rumstyper. Hundarna får vara med överallt förutom vid buffen där man tar frukost, men hundarna är välkomna för övrigt i matsalen.

Åkeshofs Slott
Grönskan från de vackra omgivningar i naturreservatet Judarskogen och från deras läge i trädgårdsstaden Bromma avspeglar sig i inredningen, och inte minst i köket.
Det kostar 300 kr per vistelse och två hundar går bra, eller Best Friend paket för 495 kr/vistelse. Du kan boka alla rumstyper. Hunden välkommen in i alla salonger, restaurangen och ute på solterrassen.

SÖDERMANLAND
Häringe Slott
Naturreservatet är perfekt för långa promenader och fartfyllda lekar.
Nyår är speciellt uppskattat av hundgäster, för det råder fyrverkeriförbud på hela halvön.
Det kostar 300 kr per vistelse för Standardrum, 500 kr per vistelse för svit, juniorsvit och Deluxerum. Du kan boka alla rumstyper förutom Small dubbelrum. Hundar vara med under frukost och middag. Det är välkomna kopplade överallt på slottet. 

Sparreholm Slott
Tre museer, unikt boende i slottsmässiga omgivningar, ett hästcenter och ett sommarkafé i underbar sörmländsk kulturmiljö.
Det kostar inget extra att ta med sig en eller två hundar. Du kan boka enkel, dubbel – och familjerum. I det gemensamma annexet med kök, sällskapsutrymmen och bastu får hundar vara med men kan inte lämnas ensamma.

Sundbyholms Slott
En promenad längs stranden, ut på udden, genom slottsparken, längs marinan med gästhamn och sedan genom bokskogen bort till Sigurdsristningen och tillbaka – ja, då har du fått en timmes promenad i den vackra miljön.
Det kostar 350 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka Standard dubbelrum i Paviljongen. Hundar får ej vara med i restaurangen och eller lobbyn utan bara i Paviljongen.

Södertuna Slott
Strosa i slottsparken där en promenadslinga på 2 kilometer och en tipspromenad om slottets historia finns.
Det kostar 395 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka Standardrum. Hundar får vara med i vissa salonger på slottet.

UPPLAND
Görvälns Slott
I ett naturreservat med fantastisk natur och Mälaren som närmsta granne ligger Görvälns Slott Boutiquehotell. En unik plats för avkoppling endast 30 minuter från Stockholm.
Det kostar 450 kr hund/vistelse och två hundar går också bra. Du kan boka Standard dubbelrum och Dubbelrum. Hundar får endast vara i slottsentré och reception. Våra eleganta Dubbelrum Villa är lite större än våra Dubbelrum Small Villa och har exklusiva 160-180 cm breda sängar med härliga madrasser och sänglinne från det lyxiga märket Mille Notti. Varje rum har en mindre arbetsplats med skrivbord och stol och alla dubbelrum har badrum utrustade med dusch. I våra två hundvänliga dubbelrum ingår hundgodis och påse, och ni får låna filt och vattenskål under vistelsen.
Våra hundvänliga rum ligger i Villa Solbacka, ca 175 meter från slottet, och har egna ingångar.

Hesselby Slott
Hesselby Slott är Sveriges musikslott ­– en plats full av liv, rörelse och musik som ligger strax utanför Stockholm. Här finns en stor slottspark med barockträdgård.
Det kostar 300 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla typer av rum. Hundar är välkomna i alla allmänna utrymmen på hotellet. Betalar du 495 kr får du deras “Best Friend-paket” med godis, schampo och handduk att ta med hem samt du får låna en filt och hundskålar.

Johannesbergs Slott
På Johannesbergs Slott endast 1 timme från Stockholm och 20 minuter från Arlanda njuter du av historisk miljö i vackra omgivningar, avkopplande övernattningar med unika matupplevelser.
Det kostar 300 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka dubbelrum. Hundar får inte vara i matsalen.

Näsby Slott
Näsby Slott ligger vackert intill Näsbyviken i Täby bara 15 minuter från Stockholm City.
Det kostar 250 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka alla rumstyper. Hunden kan vara med när man äter frukost och hundar är
välkomna överallt, även i deras lilla restaurang, Lilla Slottskrogen. 

Rosersbergs Slott
På Rosersbergs Slott utanför Sigtuna kan du promenera på kunglig mark i den pampiga slottsparken.
Det kostar 300 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Betalar du 495 kr får du deras “Best Friend-paket” med godis, schampo och handduk att ta med hem samt du får låna en filt och hundskålar. Du kan boka alla typer av rum och hundar får vara med i restaurangen om man säger till innan.

Skytteholm
Skytteholm är en vacker sätesgård, med klassisk herrgårdsbyggnad, belägen på vackra Ekerö nära Drottningholm. Mellan böljande hästhagar, öppna golffält och med strålande utsikt över Mälarens vatten.
Det kostar 250 kr per vistelse/hund och det går bra med två hundar. Det finns också ett Vip paket för 495 kr som innehåller en egen säng, godis, handduk, schampo och två matskålar till hunden. Du kan boka Superior och Standard rum. Hundar får vara med överallt förutom i deras spa.

VÄSTERGÖTLAND
Bjertorp Slott
Utanför porten väntar undersköna cykelvägar, kulturstigar, en av Sveriges vackraste golfbanor och mycket mer.
Det kostar 200 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Du kan boka gårdsrum. Hundrummen kommer med kudde & en goodie-bag till alla fyrbenta gäster. Hundar får inte vara med i matsalen.

Hellidens Slott & Vandrarhem
Slottet är naturskönt beläget och fullt av aktivitet. Hellidens slott har både lugn och ro och en sprudlande kreativitet.
Det kostar inget att ta med sig en eller två hundar. Du kan boka dubbelrum och enkelrum. I själva huset, Hjerténska Villan, finns en köksdel där man kan göra egen frukost. Om man bokar frukost och vill äta på själva Slottet är inte hundar välkomna.

Hotell Läckö Slott
En unik kultur- och naturupplevelse. Bo på naturum Vänerskärgården – Victoriahuset, ät på Hvita hjorten och besök Läckö slott med trädgård.
Det kostar 300 kr per vistelse/hund och det går bra att ta med sig två hundar. Du kan boka dubbelrum och tre-bäddsrum. Hundar får inte vara med i restaurangen.

ÖSTERGÖTLAND
Husby Säteri
Husby Säteri bjuder på en vacker levande och välbevarad slottsmiljö Anno 1795. Beläget en mil utanför Söderköping vid S:t Anna Skärgård. Det finns härliga vägar att gå med sin hund. Östersjön ligger strax nedanför där man kan gå ner med sin hund.
Det kostar 300 kr per vistelse och det är samma pris för två hundar. Hundar får inte vara med i slottet utan bara i det huset som vi de har hundrum. Där finns även ett vardagsrum eller samlingsrum som hunden får vara med i. Hundar får inte vara i sofforna. 

Så här bokar du


Klicka på hotellets namn för att boka

Lämna alltid ett meddelande och berätta att du har med dig din hund innan du slutför bokningen

Hotellet återkommer med bekräftelse på vilket hundvänligt rum ni har fått

Boka gärna i god tid om det går. Många hotell har ett begränsat antal hundvänliga rum

Boka alltid ett rum som går att avboka utan kostnad

All betalning sker direkt till hotellet. Avgift för hund läggs på priset för rummet

Hundvänliga Slott

Här har vi samlat alla Hundvänliga Herrgårdar i Sverige.