Kajak

© Foto Kayakk.1

Upptäck Hundvänliga Katalonien i Spanien

De bästa möjligheterna för att uppleva det husdjursvänliga Katalonien:

Kajakuthyrningsföretaget och kanotskolan Kayak K1 erbjuder dig också möjligheten att paddla med din hund med något som kallas ‘canikayak’. Du får även möjlighet att hyra en flytväst som är speciellt designad för hundar. Ett väldigt annorlunda, roligt och givande äventyr.

Kryssning genom Medesöarna (Costa Brava)
Den här skärgården, som ligger en kilometer från L’Estartits kust, utgör en del av Montgrís nationalpark, Medesöarna och Bajo Ter som täcker 21,5 markhektar och 511 vattenhektar av exceptionellt ekologiskt värde, vilket gör detta till en unik plats i Medelhavet.

Företaget Nautilus erbjuder dig möjligheten att utforska denna havsbotten som är så uppskattad av dykare från hela världen tillsammans med din hund. Nautilus huvudbåt har hytter där man kan se under vattnet och därmed observera Poseidon-ängarna, korallerna, olika fiskarter, krabbor, sjöstjärnor etc.

‘Canikajak’ vid Vall de Lord (Herrens dal, Pyrenéerna)
Reservoaren Llosa del Cavall och dess omkringliggande områden i Vall de Lord är ett unikt område där både naturen och landsbygden utgör viktiga delar. Det är ett område där man kan uppleva en mängd olika vattensporter samt bege sig på utflykter till fots där man är omgiven av en enastående natur.

Blöta ner dig i “Perros al agua” (Paisajes Barcelona)
Det här är Europas första vattenpark för hundar. Man hittar “Perros al agua” (hundar i vatten) vid Rova del Vallés som ligger 30 km från Barcelona. Det här är drömmen för våra lurviga vänner: en plats som är speciellt designad för dem där de kan leka med sina ägare och även andra hundar.

I parken hittar du dessutom två enorma pooler där hundarna kan simma fritt, åka vattenrutschbana och kanot samt ett område med sanddyner där de kan rulla runt och ha kul. Det finns även parker där de kan leka med frisbee eller boll. Det låter toppen eller hur? Din hund förtjänar en dag i paradiset!

Upptäck stränderna där hundar är välkomna (Costa Daurada)
I Katalonien har man på senare tid blivit mer flexibel med att ge hundar tillgång till stränderna, så att man nuförtiden har halvö-kustens största utbud. I Tarragona-provinsen (Costa Daurada) har man nu 7 stränder för hundar.

Cykelrutter vid Ebrodeltat (Terres de l’Ebre):
Ebrodeltat är ett område som går perfekt att upptäcka med cykel och vet du varför? Eftersom det är helt plant, utan några former av ojämnheter eller svårigheter. Det finns därför ingen ursäkt till att inte prova på detta! Om din hund är van vid att följa din rytm då du är ute och cyklar, kommer ni båda att älska den här oförglömliga upplevelsen tack vare företaget Riu a l’Ebre som erbjuder olika cykelturer. Dessa är hundanpassade och man riskerar inte att korsa några vägar. Det finns även kajakutflykter.

Sammanfattningsvis kommer du i Katalonien att hitta specialiserade tjänster, tusentals anpassade boenden, parker och öppna platser där man kan njuta av naturen med din hund. Gör semesterplaner med din bästa vän! Nu behöver det inte vara någon utmaning!

Mer information hittar du på Catalunya.com

Hundvänliga Hotell i Katalonien

 

Det finns många trevliga hotell som är Hundvänliga.  Sök på Booking → kryssa i Husdjur accepteras

Flyga med hund

Flyga med hund

Läs vår guide till vad du skall tänka på när du flyger med din hund inom EU. Både i kabinen och i lastutrymmet.