Res med hund på Kanarieöarna

För många av oss är hunden en minst lika viktig del av familjen som partner och barn. På Kanarieöarna finns flertalet djurvänliga stränder, så ta med dig din trognaste följeslagare och skapa oförglömliga semesterminnen med sol och bad i den kanariska skärgården.

På Kanarieöarna finns det över 500 stränder av olika karaktär och för alla smaker – milslånga sandstränder, turkost vatten, lugnt hav eller höga vågor och orörda små vikar omgivna av fantastisk natur. Flera stränder på Gran Canaria, La Palma, Teneriffa och Lanzarote välkomnar dessutom husdjur. Nedan följer en strandguide för dig och din trognaste följeslagare.

Los Tres Peos

Los Tres Peos ligger i Agüimes på Gran Canaria i närheten av Playa de Vargas, en av världens främsta platser för vindsurfing. Stranden är belägen i en idyllisk liten vik med gyllene sand, dold mellan två klippor.

Playa de Bocabarranco

Denna mörka sandstrand ligger vid mynningen av Barranco de Jinámar, på gränsen mellan kommunerna Las Palmas de Gran Canaria och Telde. Den hundvänliga sandstranden sträcker sig en kilometer och är perfekt för den som vill ha gott om plats.

El Puertito

Detta var den andra hundstranden att införas på Kanarieöarna. Området för hundar sträcker sig 200 meter och ligger vid den södra änden av stranden, på Teneriffas sydöstra kust. Här finns gott om servicefaciliteter och havet är stillsamt, vilket gör det tryggt att bada i tillsammans med din bästa vän.

El Confital

Denna dolda pärla ligger på Teneriffa och består av ett litet strandområde som är ca 150 meter långt och ligger söder om Playa de La Tejita. Här finns alla nödvändiga faciliteter och alldeles i närheten ligger den berömda strandbaren El Pirata.

Las Coloradas

Stranden Las Coloradas ligger på södra Lanzarote och är känd för sin vulkaniska sand och sitt varma turkosa vatten. Stranden är en oas av lugn och stillsamhet och intill ligger en mysig strandpromenad med hotell, restauranger och barer där du kan njuta av dagen tillsammans med din hund.

Om Kanarieöarna

Kanarieöarna är en spansk ögrupp belägen i Atlanten, som består av åtta öar – Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote, Fuerteventura, Hierro, La Palma, La Gomera och La Graciosa. Det tar ca 6 timmar med direktflyg från Sverige till ögruppen, som erbjuder en medeltemperatur på 19 °C under vintern och 23 °C på sommaren. Kanarieöarnas många olika landskap bildar ett perfekt resmål för naturälskare, atleter och familjer – från månliknande landskap på Lanzarote, bergiga Teneriffa och sanddynerna på Gran Canaria till regnskogen på El Hierro och La Gomera. Öarna erbjuder en livlig atmosfär för familjer, men även dolda pärlor för dem som vill uppleva folktomma stränder, trendiga musik- och konstfestivaler, miljövänliga boutiquehotell och unika strandbarer. Ögruppen är även en topp-destination för elitidrottare och för dem som söker upplevelser med inslag av sporter som golf, cykling, klättring, segling, surfing och dykning.

Läs mer www.hejkanarieoarna.com/resa-med-husdjur/

Hitta Hundvänliga Hotell på Kanarieöarna www.booking.com/kanarieöarna-hundvänligahotell

Guide till Flyga med hund www.hundvanligahotell.se/flyga-med-hund/